Kerik: Moram da budem lider tima

Nisam isti profill igrača kao Skols, a to nisu ni Anderson ni Rajan Gigs. Međutim, imam dovoljno kvaliteta da nadomjestim odlazak Skolsa
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2011. 09:26h

Dok menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson pokušava da pronađe zamjenu za Pola Skolsa, koji je odlučio da okonča karijeru, Majkl Kerik je uvjeren da on uspješno može da obavi tu ulogu.

Vezista engleskog šampiona je dugo na meti kritika da ne zaslužuje da igra za tako veliki klub, da nema kvalitet iako ima četiri titule prvaka Engleske, Ligu šampiona i Liga kup Engleske.

- I proteklih sezona je bilo odlazaka, ali to ne mijenja ništa, jer želimo da i naredne sezone budemo uspješni. Imamo dosta mladih igrača, tako da mi malo stariji moramo da budemo primjer njima kako treba da rade. Ja se neću promijeniti kao igrač, samo ću nastaviti da radim svoj posao kao i do sada - istakao je Kerik.

Ferguson pokušava da iz Intera dovede holandskog reprezentativca Veslija Snajdera, jer smatra da vezni red koji ima nije dovoljno kvalitetan.

- Da budem iskren, želim da ima što više dobrih igrača u klubu, pa i na mojoj poziciji. To te samo motiviše da još bolje radiš, ali to pomaže i da napreduješ. Ja nisam isti profill igrača kao Skols, a to nisu ni Anderson ni Rajan Gigs. Međutim, imam dovoljno kvaliteta da nadomjestim odlazak Skolsa i da budem lider tima.

On se osvrnuo na period kada je Manečester junajted ostao bez Kristijana Ronalda.

- Tada su mnogo rekli vi nećete moći da nadomjestite njegov odlazak, da nećemo biti konkurentni za trofeje. Međutim, ne samo da smo nadoknadili odlazak Kristijana, nego smo nastavili sa sjajnim rezultatima i osvajanjem trofeja - zaključio je Kerik.

On je u Mančester stigao 2006. godine iz Totenhema.

Do sada je za "crvene đavole" odigrao 150 mečeva i 12 puta je pogodio mrežu rivala.

Bonus video: