Vučinić u Juventusu - čeka se samo potpis!

"Nedostaje samo potpis, ali se Mirko Vučinić može smatrati igračem Juventusa", objavila je "Gazeta delo sport"
73 pregleda 0 komentar(a)
Juveee, Foto: Tuttosport
Juveee, Foto: Tuttosport
Ažurirano: 29.07.2011. 15:55h

"Nedostaje samo potpis, ali se Mirko Vučinić može smatrati igračem Juventusa", objavila je "Gazeta delo sport", koja na svom on-lajn izdanju prati iz minuta u minut dešavanja na fudbalskom tržištu.

"Vučinić u Juventusu - dogovor je postignut", napisao je rimski list "Korijere delo sport".

"IN ARRIVUCINIC", poigrao se sa naslovom torinski "Tutosport", list privržen Juventusu, koji je odmah objavio fotomontažu, napravljenu na Fejsbuku od strane pasioniranih navijača - Mirko Vućinić "pozirao" sa dresom Juventusa u društvu generalnog menadžera kluba Đuzepea Marote.

Konačno je stavljena tačka. Fudbalska sapunica koja je obilježila ljeto, makar kada su u pitanju crnogorski i italijanski mediji, završava se Mirkovim prelaskom u redove torinskog giganta.

Dakle, ni Totenhem, ni Mančester junajted - Vučinić je prelaskom u Juventusu ispunio dvije želje, prva je bila da napusti Romu, a druga da ostane u Italiji, odakle mu je žena, gdje mu se prije manje od godine rodio sin, a gdje i sam boravi već 11 godina.

Dok su engleski mediji uporno forsirali priču da crnogorski kapiten dolazi u Totenhem, posao sa Juventusom završen je danas u prijepodnevnim časovima, na "trojnom samitu" u Torinu, na kojem su prisustvovali generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota, sportski direktor Rome Valter Sabatini, te Vučinićev menadžer Alesandro Lući.

Znaju se i datalji ugovora - transfer vrijedi 18 miliona eura, koliko će Juventus u platiti Romi, uz ispunjavanje određenih bonusa.

Vučinić će potpisati četvorogodišnji ugovor i godišnje će zarađivati 3,5 miliona eura. To je za nijansu više nego što je do sada primao u Romi.

Očekuje se da će sjutra posao biti definitvno zatvoren, ali nije isključeno da se sve prolongira za ponedjeljak, kada bi Vučinić mogao da bude predstavljen u crno-bijelom dresu.

Juventus će biti treći Vučinićev klub u Italiji, nakon Lećea (2002-2006) i Rome (2006-2011). Predstavlja, svakako, korak više u Vučinićevoj karijeri.

"Stara dama" je uz Milan najveći italijanski klub, sa najviše simpatizera u Italiji. Čak 27 puta je Juventus osvajao prvenstvo Italije, po čemu je apsolutni rekorder. Devet puta je bio pobjednik Kupa, a ima i dvije titule Lige šampiona.

Nakon bolne afere "kalćopli" 2006. godine i izbacivanja u drugu ligu, Juventus pokušava da povrati nekadašnji sjaj. Vučinić bi trebao da pomogne na tom putu.

Bonus video: