Srđan Radonjić potpisao jednogodišnji ugovor za Budućnost

"Drago mi je što se vraćam u klub za koji sam prije 11 godina potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri", izjavio je Radonjić
0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Savo Prelević
Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2011. 15:26h

Srđan Radonjić potpisao je jednogodišnji ugovor za Budućnost, objavljeno je na sajtu podgoričkog kluba.

"Drago mi je što se vraćam u klub za koji sam prije 11 godina potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri", izjavio je Radonjić za sajt Budućnosti.

Radonjić je ponikao u Crvenoj stijeni, sa kojom je kao kadet osvojio titulu šampiona nekadašnje Jugoslavije. Potom je kao veliki talenat prešao u Budućnosti, da bi četiri godine kasnije kao napadač Partizana bio prvi strijelac nekadašnje lige SCG.

Radonjić, međutim, nije imao logičan fudbalski put od Budućnosti do Partizana, već je morao da ide zaobilaznicom - preko Vlaznije, barskog Mornara i Sutjeske stigao je u beogradski klub.

Budućnost, dakle, prije 11 godina nije iskoristila njegov potencijal, sada će pokušati ponovo, u potpuno drugačijem ambijentu, sa sasvim drugim ljudima.

"Sada su drugačiji dometi, titula je prioritet i i želim da pomognem da dođemo do nje. Imam puno iskustva nakon 11 godina igranja u inostranstvu. Vjerujem da ćemo vratiti klubu mjesto koje mu pripada i koje zaslužuje, zbog Podgoričana i Varvara", kazao je Radonjić, koji je nakon Partizana dugo igrao u inostranstvu, nosio je dres Odenzea, Viborga, Starta, Altaha i Luč Energije, a u posljednje dvije sezone nastupao je i za Mogren i Grbalj.

Tri puta je oblačio dres reprezentacije Crne Gore, protiv Japana, Kolumbije i Slovenije.

Budućnost, dakle, vraća vrijeme, napadački tandem u novoj sezoni mogao bi da bude Radonjić-Orahovac, nešto slično kao prije 11 godina.

Radonjić, koji ima 30 godina, je drugo pojačanje u eri Miodraga Radulovića, nakon dolaska defanzivca Mitra Pekovića.

Bonus video: