Partizan pao u nadoknadi, Rubin galopom kroz Kijev

Senzaciju večeri priredio je švedski Malme, matični klub Zlatana Ibrahimovića, koji je šokirao Rendžers na “Ajbroksu” (1:0) i uspio ono što nije uspjelo Zeti prije četiri ljeta.
0 komentar(a)
kvalifikacije_1, Foto: REUTERS
kvalifikacije_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.07.2011. 22:11h

Partizan će za sedam dana u Beogradu protiv Genka morati da juri minus od jednog gola (2:1), iako je sinoć u Belgiji u jednom momentu imao igrača više na terenu, a potom i vođstvo od 1:0.

Babović je, međutim, drugim žutim kartonom početkom nastavka “anulirao” isključenje Ngkongka iz 32. minuta. Sa po desetoricom fudbalera na terenu Partizan je poveo golom Tomića, ali su Belgijanci prvo izjednačili preko Forsena iz penala (70. minutu) a potom u drugom minutu sudijske nadoknade preko Ogunjumija stigli do konačnog preokreta. Beograđani će, dakle, morati da pobijede sa 1:0 ili slave sa dva gola razlike ukoliko žele da se plasiraju u četvrto kolo kvalifikacija.

Senzaciju večeri priredio je švedski Malme, matični klub Zlatana Ibrahimovića, koji je šokirao Rendžers na “Ajbroksu” (1:0) i uspio ono što nije uspjelo Zeti prije četiri ljeta. Jedini gol postigao je Danijel Larson, prekrasnim šutem iz daljine u 24. minutu. Trener Rendžersa Ali Mekojst tako je ostao kratkih rukava i u drugom meču na klupi slavnog kluba iz Glazgova (u subotu je remizirao sa Hartom).

A veliki korak ka plasmanu u četvrtu rundu napravio je ruski Rubin iz Kazanja, koji je u velikom sovjetskom derbiju slavio protiv Dinama iz Kijeva na stadionu “Valeri Lobanovski”. Prvi gol dao je Kasaev u 6. minutu poslije odličnog cenaršuta sa lijeve strane, a drugi Izraelac Načo u 68. iz penala.

Bugarski Liteks, koji se drugu godinu zaredom poigrao sa crnogorskim šampionom u drugom kolu (prošle sezone Rudar, ove Mogren), još jednom je pokazao da nema ekipu za veće domete. Četa Lubosava Peneva izgubila je na svom terenu od poljske Visle iz Krakova (2:1), pa će joj u revanšu biti potrebno pravo čudo da se plasira u narednu rundu. Golove za Poljake postigli su Lamej u 19. i Melikson u 76. minutu, a sve što su Bugari uspjeli da urade bio je pogodak Brazilca Velingtona u 45. minutu.

Rezultati: Ekranes - BATE Borisov 0:0, Zestafoni - Šturm Grac 1:1 (0:0), APOEL - Slovan Bratislava 0:0, Liteks Loveč - Visla Krakov 1:2 (1:1), Dinamo Kijev - Rubin 0:2 (0:1), Genk - Partizan 2:1 (0:0), Rendžers - Malme 0:1 (0:1), Tvente - Vaslui 2:0 (1:0).

Sjutra: Helsinki - Dinamo Zagreb, Kopenhagen - Šamrok, Odenze - Panatinaikos, Makabi Haifa - Maribor, Standard - Cirih, Benfika - Trabzonspor, Rozenborg - Plzen.

Bonus video: