Tores: Nisam zaboravio da dajem golove

"Osjećam da će to biti moja velika sezona. U dobroj sam formi, dobro se osjećam i nema razloga da me ne krene", rekao je Tores.
0 komentar(a)
Tores, Foto: Reuters
Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2011. 10:37h

Napadač Čelzija Fernando Tores obećao je navijačima da će u predstojećoj sezoni konačno početi da radi ono što mu je posao - da postiže golove.

Od kada je januara ove godine prešao iz Liverpula u Čelzi za nevjerovatnih 58 miliona eura, španski reprezentativac postigao je samo jedan gol, što je učinak ispod svih kriterijuma.

Kritike su se povećavale kako zahuktavala sezona, jer se od igrača za kojeg je plaćena rekordna cifra u britanskom fudbalu ikada, očekuje da makar povremeno trese protivničke mreže.

Ali, Tores nije radio ni to. Zbog toga u predstojećoj sezoni navijači Čelzija i kompletna engleska javnost neće imati strpljenja da i dalje čekaju.

"Ne brinite ništa, davaću golove. Imam samo 27 godina. Ne, nisam zaboravio da pogađam mrežu", rekao je Tores na svom lošem engleskom.

Možda se forma nekadašnjeg napadača Atletiko Madrida popravi sa promjenom trenera - otpuštenog Karla Anćelotija zamijenio je osvajač Liga Evrope sa Portom Andre Viljaš-Boaš.

"Osjećam da će to biti moja velika sezona. U dobroj sam formi, dobro se osjećam i nema razloga da me ne krene", rekao je Tores.

Sumnje na račun Toresovih kvaliteta dodatno su se podgrijali nakon pobjeda Čelzija na prijateljskim mečevima u Maleziji (1:0) i Tajlandu (4:0). Od ukupno pet, Tores nije dao niti jedan gol.

"Ma... ne brinite ništa. To su samo prijateljske utakmice", uvjerava Tores.

Tim iz Zapadnog Londona igra sjutra protiv šampiona Hong Konga Kičea, a od Toresa se očekuje da napokon postigne gol.

U slučaju pobjede, "plavi" će igrati protiv Aston Vile ili Blekburna u finalu "Barclays" turnira u Aziji.

Bonus video: