Anćeloti otišao zbog Toresa

Protiv sebe je imao sjajan Mančester junajted, sa sjajnom statistikom mečeva kod kuće. Jedini razlog za otkaz je to što vlasnik kluba Roman Abramovič osjeća da nije dovoljno dobro uklopio Toresa - istakao je Desai
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2011. 11:27h

Sezona za Čelzi počinje za tri nedjelje, a bivši fudbaler tog kluba Marsel Desai još uvijek je iznenađenjen time što je uprava "plavaca" uručila otkaz Karlu Anćelotiju.

Nekadašnji francuski reprezentativac smatra da je loš učinak Fernanda Toresa ključni razlog zbog kojeg Italijan više neće da sjedi na klupi tima iz Londona.

Španac je u januaru prešao iz Liverpula za 40 miliona funti (45,3 miliona eura) i na 14 mečeva dao je svega jedan gol.

- Bio sam iznenađen kada je klub uručio otkaz Anćelotiju, jer je bio dobar u ligi. Protiv sebe je imao sjajan Mančester junajted, sa sjajnom statistikom mečeva kod kuće. Jedini razlog za otkaz je to što vlasnik kluba Roman Abramovič osjeća da nije dovoljno dobro uklopio Toresa - istakao je Desai.

On vjeruje da je većina igrača i dalje za Anćelotija, a da su bili razočarani odlukom kluba da raskine ugovor sa njim.

- Igrači su bili razočarani nakon smjene Karla, jer su smatrali da on ima ona pobjednički mentalitet koji ekipi treba. On je osvojio Ligu šampiona, italijansku ligu, a bio je i veliki igrač. Nevjerovatno je da ga se Čelzi tako lako riješio - naglasio je Desai.

Desai je za Čelzi igrao od 1998. do 2004. godine i na 156 mečeva dao je sedam golova.

Bonus video: