Čelzi šalje treću i posljednju ponudu za Modrića

Navodi se da su čelnici kluba sa Stemford bridža ohrabreni nakon izjava menadžera Sparsa Harija Rednapa, koji je prvi put počeo da šalje signale da bi Modrić ipak mogao da ode
0 komentar(a)
Luka Modrić, Foto: Reuters
Luka Modrić, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2011. 11:58h

Čelzi će sljedeće sedmice poslati Totenhemu treću i posljednju ponudu za Luku Modrića (25), piše ugledni “Independent”.

U članku Tima Riča, koji je sa Čelzijem na pripremama na Tajlandu, navodi se kako su čelnici kluba sa Stemford bridža ohrabreni nakon nekoliko posljednjih izjava menadžera Sparsa Harija Rednapa, koji je prvi put počeo da šalje signale da bi Modrić ipak mogao da ode.

- Želim da zadržim Modrića, ali na kraju dana odlučuje predsjednik Danijel Levi, a ne ja. Pričekajmo da vidimo šta će se dogoditi - rekao je Rednap.

Korak dalje je otišao tabloid “Dejli star”, koji tvrdi da će Čelzi ponuditi Totenhemu 27 miliona funti, koliko je iznosila i navodna, ali i nepotvrđena druga ponuda, s tim da bi sada uz novac bio uključen i napadač Danijel Staridž (21), čija je vrijednost 10 miliona.

“Dejli star” navodi i kako se čeka da engleski vicešampion završi posao dovođenja belgijskog napadača Romelua Lukakua (18) iz Anderlehta. Kad to bude gotovo, Staridž više neće biti potreban menadžeru Andreu Viljaš-Boašu.

U međuvremenu, Modrić je u subotu ponovo kao kapiten predvodio Totenhem do pobjede protiv Orlando pirata (3:0) na turneji u Južnoj Africi, a za igru je zaslužio nove pohvale od Rednapa.

- Njegov stav je bio prvoklasan. Ima igrača koji u njegovoj situaciji ne bi željeli da igraju. Ali, Luka zna da igra samo na jedan način. On je fantastičan momak i veliki profesionalac. Imamo nekoliko posebnih igrača, a njih moramo zadržati jer stvaraju razliku na terenu - ponovio je Rednap.

Bonus video: