Fasketi savjetuje Kasana da pređe u Firencu

Ako ostane u Milanu, može slobodno da zaboravi na dres reprezentacije i igranje na Evropskom prvenstvu 2012. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2011. 10:53h

Euđenio Fasketi, bivši trener Barija i učitelj Antonija Kasana, savjetovao je kontroverznog fudbalera da napusti redove Milana i pojača Fiorentinu, jer bi to povećalo njegove šane da igra za "azure" na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Bivši napadač Reala došao je u Milan decembra 2010. godine, ali je trener Masimilijano Alegri šansu davao Zlatanu Ibrahimoviću, Robinju i Patu.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da uprava italijanskog šampiona planira da Fiorentini ponudi Kasana u zamjenu za Rikarda Montoliva.

- Kažem mu da napusti Milan i pridruži se Fiorentini, jer mu je to jedina nada da bude na oku Ćezaru Prandeliju. Rekao sam mu da mora biti redovan starter ili da zaboravi na dres Italije. Pročitao sam da neki novinari koji prate pripreme Milana tvrde da će Antonio biti tek šesta opcija u napadu, a da će prednost imati čak i Alberto Paloski. Da li je to prihvatljivo za Kasana? Mislim da nije - istakao je Fasketi.

Na Kasanu je da izabere šta je najbolje za njega, a brzo će biti poznato da li će napustiti "San Siro".

- U Firenci bi ponovo bio u prilici da igra zajedno sa Albertom Đilardinom, jer su njih dvojica bili sjajan tandem u mladoj selekciji. Dobro se poznaju i izgledaju kao savršeni partneri u napadu. Kasano može da bude sjajna podrška Albertu da postigne 20 golova u sezoni. Sa Stevanom Jovetićem oni bi činilo sjajan trio - zaključio je Fasketi.

Kasano je karijeru počeo 1999. godine u Bariju, a igrao je još za Romu, Real, Sampdoriju i Milan.

Prošao je sve mlađe reprezentativne sekcije "azura", a za najbolju selekciju debitovao je novembra 2003. protiv Poljske, kada je uspio i da postigne pogodak.

Bonus video: