Drogba: Ostajem u Čelziju

Sa 33 godine sam najstraiji u timu, malo je čudan osjećaj, ali nisam zabrinut. Ako zaslužim da igram, onda ću igrati. Uvijek postoji konkurencija i ne može biti samo jedan napadač
0 komentar(a)
Drogba, Foto: REUTERS
Drogba, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.07.2011. 09:35h

Napadač Čelzija i reprezentacije Obale Slonovače Didije Drogba, odbacio je mogućnost da napusti "plavce" u prelaznom roku.

On je potvrdio da sa klubom pregovara oko novog ugovora i da želi da se bori za mjesto u timu sa Fernandon Toresom.

Drogba je prije izvjesnog vremena bio povezivan sa prelaskom u turski Galatasaraj nakon što je izgubio mjesto u timu nakon što je Španac u januru došao iz Liverpula.

- Definitivno ću biti ovdje naredne sezone. Počeli smo pregovore o novom ugovoru i to je veoma interesantno. Svi znaju šta ja mislim o Čelziju i šta ja želim. Rekao sam prije nekoliko godina da ću ovdje biti do kraja ugovora, želim da u Čelziju završim karijeru - rekao je Drogba.

Novi menadžer "plavaca" Andre-Viljaš Boaš rekao je da će u narednoj sezoni igrati samo sa jednim napadačem, ali Drogba tvrdi da neće odustati. Boriće se za mjesto u timu.

Na pitanje da li je u konkurent Toresu za mjesto u timu, iskusni napadač je rekao:

- Mislim da jesam. Sa 33 godine sam najstraiji u timu, malo je čudan osjećaj, ali nisam zabrinut. Ako zaslužim da igram, onda ću igrati. Uvijek postoji konkurencija i ne može biti samo jedan napadač. Uvijek je postojala konkurencija i uspijevao sam da se izborim za mjesto u timu. Tako je bilo kada je u Čelziju igrao Ejdur Gudjonson, potom Andrej Ševčenko. To nije ništa novo, a dobro je za tim. To će natjerati svakog od nas da damo maksimum. Za mene to nije problem, najvažnije je da tim osvoja trofeje - zaključio je Drogba.

Bonus video: