Murinjo postao menadžer Reala

Na kraju je Perez prelomio, odlučio je da se oslobodi Valdana i dao je Murinjo veća ovlašćenja u pokušaju da se prekine dominacija Barselone i da pokuša da Real dovede do 10. titule prvaka Evrope
54 pregleda 0 komentar(a)
Peres i Murinjo, Foto: Reuters
Peres i Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2011. 09:15h

Žoze Murinjo od petka veče ima veća ovlašćenja u Realu, nakon što je u maju smijenjen sportski direktor Horhe Valdano, imenovan je za direktora fudbala.

Sada će Portugalac ima sva prava koja imaju menadžeri u engleskom fudbalu, a njemu će u radu pomagati legendarni Francuz Zinedin Zidan.

Upravni odbor kluba postavio je novu hijerarhiju u klubu.

- Odbor direktora Reala je odlučio da na čelu kluba dođe do određenih promjena. Sada će Real imati gneralnog direktora Hoze Anhel Sančeza, Manuel Redondo će biti savjetnik predsjednika Florentina Pereza, a Žoze Murinjo će biti sdirektor fudbaslkih operacija - kaže se u saopđštenju Reala.

Odnosni između Murinja i Valdana su bili "hladni" odmah nakon dolaska portugalskog trenera iz Intera.

Argentinac je često kritikovao Murinjovu taktiku, što se ovome nije svidjelo i ušli su u otvoreni sukob.

Na kraju je Perez prelomio, odlučio je da se oslobodi Valdana i dao je Murinjo veća ovlašćenja u pokušaju da se prekine dominacija Barselone i da pokuša da Real dovede do 10. titule prvaka Evrope.

U prvoj sezoni nakon dolaska iz Milana, Murinjo je doveo Rikarda Karvalja iz Čelzija i njemačke reprezentativce Mesuta Ozila (Verder) i Samija Mediru (Štutgart).

Međutim, uspio je da osvoji samo "Kup kralja".

U ovom prelaznom roku angažovao je Fabija Koentraa (Benfika), Nurina Sahina (Borusija Dortmund) i HAmita Altintopa (Bajern Minhen).

Bonus video: