Kuman ispisao istoriju

Klub iz Roterdama je saopštio da će Kumanovi pomoćnici da budu Đovani van Bronkhorst i Žan-Pol van Gastel njegovi bivši saigrači iz Fejnorda u periodu od 1995. do 1997. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 18:18h

Legendarni fudbaler Ronald Kuman je promovisan u novog trenera Fejnorda. Time je ušao u istoriju kao jedini Holanđanin koji je i kao fudbaler i kasnije kao trener bio član tri najveća kluba u zemlji. Naravno, svi znaju o kome se radi - u pitanju su Ajaks PSV i Fejnord.

Klub iz Roterdama je saopštio da će Kumanovi pomoćnici da budu Đovani van Bronkhorst i Žan-Pol van Gastel njegovi bivši saigrači iz Fejnorda u periodu od 1995. do 1997. godine.

- Siguran sam da ćemo da smo sposobni da napravimo neka iznenađenja ove sezone. Postoji puno kvaliteta i talenta u ovoj mladoj ekipi. Kao i svi igrači i cijeli klub, dijelim mišljenje i ambiciju da pokažemo više nego je to bio slučaj u bliskoj prošlosti - rekao je Kuman.

Fejnord je, inače, prošlu sezonu završio na 10. mjestu, a navijače posebno boli debakl od PSV-a u Ajndhovenu (10:0).

Kuman je prvi samostalni posao imao u Viteseu (od 1999. do 2001. godine), a potom je redom vodio Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju i Az Alkmar.

Bonus video: