Lacmanović na kormilu Nikšićana

Najvjerovatnije Sutjeska će mini pripreme da odradi na Zlatiboru, gdje će kroz tri kontrolna meča da pokuša da iskristališe tim za šesti šampionat Crne Gore
145 pregleda 0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka Zeković
sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2011. 18:28h

Lopta se zakotrljala i kraj Bistrice – nakon dugog isčekivanja prozivku je obavio novi kormilar Dragan Lacmanović, koji ima svega 15 dana da ukomponuje tim za još jednu tešku sezonu.

Najvjerovatnije Sutjeska će mini pripreme da odradi na Zlatiboru, gdje će kroz tri kontrolna meča da pokuša da iskristališe tim za šesti šampionat Crne Gore.

- Sutjeska je klub sa velikom i sjajnom tradicijom, međutim, očigledno je da sada dosta toga nedostaje i ne štima. Ipak, vjerujem da ću zajedno sa ljudima koji su me i pozvali u hodu da napravim kvalitetan pomak. Očekuje nas težak i mukotrpan rad, glavni problem je vrijeme, imamo samo desetak dana, ali ja se nadam da ćemo ubrzanim tempom da uspijemo da dođemo do forme. Jasno je da će biti problema na startu sezone, svaka prvenstvena pauza će nam dobro doći. Evidento je da ima mali broj kvalitetnih fudbalera, ali šta je tu je. U narednom periodu pokušaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja kako bi pojačali konkurenciji – kazao je Lacmanović.

Do održavanja Skupštine kluba odluke će donositi vršilac dužnosti predsjednika kluba Mitar Matijašević.

- Situacija je teška, svi smo svjesni koji je datum i koliko kasnimo. Prihvatio sam da u ovom periodu do Skupštine, mada nerado, pomognem i predvodim klub. Razumijem ljude iz radne zajednice, teško je vrijeme, dug je nesporan, učinićemo sve da zaposlenima, a naravno i igračima, isplatimo dio zaostalih zarada. Sada su tu uz Sutjesku i kvalitetni, ozbiljni nikšićki privrednici sa kojima će u svakom slučaju da bude lakše da se prebrode problemi – istakao je Matijašević i nastavio:

- Dug Sutjeske je značajno smanjen. Od milion i po eura lokalna uprava je uspjela da isti svede na samo 200 hiljada. Duguje se samo zaposlenima u radnoj zajednici i fudbalerima, nadam se da ćemo i tu priću uspješno da okončamo – zaključio je Matijašević.

Direktor Sutjeske Andrija Vujović propustio je jučerašnje okupljanje fudbalera.

Da li je ovo početak novog zapleta ili raspleta, pokazaće naredni dani.

Bonus video: