Rudar želi dostojanstven oproštaj

Želimo da popravimo utisak i dokažemo da crnogorski fudbal nije baš toliko slabiji od austrijskog, kaže Dragan Radojičić
64 pregleda 0 komentar(a)
Ivica, Foto: Luka Zeković
Ivica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2011. 07:28h

Opušteno i rezultat će doći. Svakako bolji nego u Nikšiću prije sedam dana. U tom uvjerenju očekuju Pljevljaci večerašnji duel na stadionu “Franc Hor” u Beču i još jednu riječ ističu kao ključnu za pozitivan ishod - hrabrost.

Nje, doduše, nije bilo u prvom susretu, osim možda u prvih pola sata. Kada je iščezla, stigao je i ubjedljiv poraz.

"Moja trenerska filozofija je da priznajem trčanje i borbenost svih 90, a ne 45 ili još manje minuta. Zaostatak u kvalitetu može se nadoknaditi samo hrabrim srcem. Ako ga bude u revanšu siguran sam da ćemo popraviti utisak i dokazati da je onih 0:3 iz Nikšića ipak nerealan rezultat. Jednostavno, želimo da popravimo utisak i dokažemo da crnogorski fudbal nije baš toliko slabiji od austrijskog. Vjerujem u momke, radili su dobro proteklih dana i sedmica i očekujem da se u velikoj mjeri iskupe u očima svih naših simpatizera", kaže trener pljevaljskog tima Dragan Radojičić.

Nakon dugačkog puta autobusom do Beča, sa “presijedanjem” (trening i noćenje) u Subotici, Pljevljaci su juče popodne doputovali u glavni grad Austrije, nakon čega su u vrijeme odigravanja utakmice (21.05) odradili jednočasovni trening.

Trener Radojičić je, inače, tek u toku puta saznao da zbog administrativnog propusta uprave kluba u revanšu neće moći da računa na Mrdaka, Ivanovića i Alića. Kako se spisak fudbalera dostavlja Uefi za kompletno kolo, a ne pojedičano za prvu utakmicu ili revanš, prava je misterija kako su njig trojica mogli da nastupe prije sedam dana u Nikšiću.

Tako će Pljevljaci danas u Beču imati samo 15 igrača u protokolu, dakle svega četvoricu na klupi, uključujući mladog Bambura koji je naknadno krenuo u Ausriju...

A u odnosu na prvi duel biće jedna promjena u startnoj postavi, jer će Mijatovića na golu zamijeniti Vukliš. Druga (planirana) promjena, po kojoj je Alić trebao da zauzme mjesto Adžića ili Radusinovića u odbrani, neće moći da bude realizovana, pa će Pljevljaci malo i u iznuđenom sastavu pokušati da poprave utisak nakon 0:3 u prvom meču.

Ostaje još samo da optimizam i kadrovske rokade donesu pomak u igri i povoljniji rezultat nego u prvoj utakmici. A time i lijepu uvertiru za sve bliži početak crnogorskog šampionata.

"Trudićemo se da damo maksimum, vjerujem da smo na dobrom putu. Biće teško, ali nadam se da ćemo biti bolji nego prije sedam dana. Nakon meča se okrećemo domaćoj ligi, da li ćemo se boriti za titulu zavisi svakako od sastava ekipe u kojem ćemo dočekati početak prvenstva", zaključio je Radojičić.

Tako je na oproštaju crnogorskog fudbala na evrosceni, nakon što su svi naši klubovi “pometeni” kao nikada ranije, ostalo, ako ništa drugo - atraktivno gostovanje. Rudar će u Mocartovom gradu, protiv slavnog austrijskog kluba, ako ništa drugo, pokušati da se oprosti dostojanstveno.

Daksbaher: Bilo bi pogubno ako potcijenimo protivnika

Za Austriju iz Beča, revanš protiv Rudara dolazi četiri dana nakon bolnog poraza od Red Bul Salzburga na otvaranju austrijskog šampionata (0:2). Trener Karl Daksbaher, nekadašnji igrač Austrije, zato je upozorio svoje fudbalere:

"Ne smijemo da potcijenimo Rudar. To bi bilo pogubno, da ne kažem katastrofalno. Nema veze što smo prvi meč dobili 3:0, treba nam dobra igra i dobar rezultat i u revanšu", rekao je trener popularnih “ljubičica”.

Austrija Beč - Rudar

Beč - Stadion “Franc Hor”. Kapacitet: 13.400. Sudija: Olivije Tual (Francuska). Početak u 21.05.

Austrija Beč (4-4-2): Grunvald - Rogulj, Ortlešner, Lendl Leovac - Klein, Stanković, Jonuzović, Šutner - Linc, Barazite.

Rudar (4-3-2-1): Vukliš - Popović, Radusinović, Adžić, Nestorović - Vlahović, Brnović, Francišković - M.Jovanović, Igumanović - I.Jovanović.

Bonus video: