Evropa je krupan zalogaj za šampiona

I ovog ljeta je ispisana nova epizoda tužne stvarnosti domaćeg klupskog fudbala. Mogren je u dvomeču poražen sa 5:1 od Liteksa, slično kao i Rudar, koji lani nije postigao gol protiv istog rivala
0 komentar(a)
BRANO, Foto: Luka Zeković
BRANO, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.07.2011. 20:16h

Budvani su otputovali u Loveč sa namjerom da pruže bolju partiju nego u prvom meču pod Goricom, ali je ubjedljiv poraz od 3:0 u revanšu od Liteksa spustio Milačićevu četu na zemlju. Dva evropska okršaja u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje Starog kontinenta pokazala su da je izazov na međunarodnoj sceni krupan zalogaj za crnogorskog prvaka.

Poraz od 5:1 u dvomeču (Rudar je lani poražen sa 5:0 u ukupnom skoru takođe od istog rivala), pokazao je i da aktuelni prvak Crne Gore puno zaostaje za bugarskim šampionom...

- Utisci su raznovrsni - primili smo gol u uvodu meča, a prethodno prokockali stopostotnu šansu. Nakon toga igra je bila izjednačena, a kada smo im na početku drugog poluvremena poklonili penal, kako valjda i dolikuje našim igračima kada igraju na evropskoj sceni, u nastavku smo ostavili ružniju sliku. Ubrzo je izašao i Batak kako ne bi pogoršao povredu, a Bugari su nas na kraju potpuno zasluženo savladali - prisjeća se Milačić.

Teško je, ipak, pričati o nekom pozitivnom utisku nakon ubjedljivog poraza...

- Popravili smo utisak u prvom poluvremenu, kada je došla do izražaja individualna klasa domaćih igrača. Mi smo, uostalom, prvi gol primili nakon šuta sa 20-ak metara. Ali taj utisak iz prvog dijela pokvarili smo u nastavku - kazao je trener Mogrena.

A slično je bilo i u prvom, podgoričkom okršaju - Liteks je, istina, držao loptu, a Mogren disciplinovanom igrom uspješno parirao Bugarima u prvom dijelu. Budvani su imali i minimalno vođstvo nakon 45 minuta igre, ali je Todorov sa dva gola u finišu doprinio da revanš poprimi revijalni karakter.

- Prva stvar je fizička priprema - fudbaleri Liteksa su uigrani, dok se mi tek “slažemo” i zbog toga imamo puno problema. U timu smo imali vrlo malo igrača koji su igrali za Mogren u prethodnoj sezoni. Domaćini su imali i prave izmjene, dok smo mi morali da “krpimo” - bio sam prinuđen da ubacim Tatara, koji je imao svega pet treninga prije meča u Loveču - ističe trener crnogorskog šampiona.

Šta je najviše nedostajalo crnogorskom prvaku ?

- Mislim da je nedostajalo samo jedno - da smo na okupu imali ekipu iz prošle godine vodila bi se neizvjesna borba o prolazu u narednu rundu. Prvak Crne Gore mora da igra ozbiljan, a ne dječiji fudbal. Nama se, međutim, dešava suprotno - oslabljeni dočekujemo evropske mečeve i zbog toga se predajemo. Pa, Mogren je ostao bez četvorice reprezentativaca. Pozitivna stvar je što smo “dobili” mladog golmana Todorovića, dok su takođe mladići Đorđević i Bakić igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što nije mala stvar - kazao je Milačić.

Budvani sada ponovo razmišljaju o domaćim obavezama i nastavljaju pripreme u Pirotu (prije odlaska u Loveč, “žuti” su trenirali u Dimitrovgradu).

- U Pirotu ostajemo do 30. jula, napravićemo solidan tim koji je spreman da se bori za vrh tabele - zaključio je Milačić.

Draško Božović zaokružio seriju odlazaka

U revanšu u Loveču Milačić nije mogao da računa ni na Draška Božovića, kome je nedavno istekao ugovor sa Mogrenom. Povremeni crnogorski reprezentativac, koji je u potrazi za inostranim angažmanom, time je zaokružio seriju odlazaka sa Lugova - prethodno su Budvani ostali bez Janjuševića, Nuhija, Jovanovića, Ćetkovića i Grbića.

Bonus video: