Grbiću dovoljna tri minuta za prvi gol u dresu Olimpijakosa

Nevjerovatan je osjećaj dati gol na debiju za ovakav klub, i to još u trećem minutu, rekao je Grbić iz Austrije
0 komentar(a)
grbić, Foto: Markos Huzuris
grbić, Foto: Markos Huzuris
Ažurirano: 19.07.2011. 21:28h

Početak iz snova u dresu Olimpijakosa imao je Petar Grbić. Na debiju, u prijateljskom meču protiv Polonije iz Varšave, trebalo mu je samo tri minuta da postigne gol!

Pirejci su na kraju slavili sa 2:1, a doskorašnji napadač Mogrena prepun utisaka se javio iz Austrije:

"Nevjerovatan je osjećaj dati gol na debiju za ovakav klub, i to još u trećem minutu. Presrećan sam, ovo je nešto što mi je bilo jako potrebno. Imali smo tešku utakmicu, Polonija je prije nekoliko dana savladala šampiona Njemačke Borusiju Dortmund, protiv nas je igrala u istom sastavu - rekao je Grbić za “Vijesti”.

Crnogorski reprezentativac se u tom 3. minutu sam izborio za šansu, oduzeo je loptu posljednjoj liniji Polonije, pogledao u oči protivničkog golmana i pogodio suprotan ugao.

Grčki portal “redplanet.gr”, koji prati isključivo Olimpijakos, ovako je prokomentarisao njegovu partiju:

“Divno je otvorio meč, ne pamtimo fudbalera koji je dao prvi gol nakon samo tri minuta. Bio je vrlo aktivan u igri, ali čeka ga još dosta rada u praksi. Tokom utakmice primio je dosta savjeta od trenera Ernesta Valverdea kako da se kreće između linija, sredine i napada”.

Grbić je zamijenjen na poluvremenu, kao i većina fudbalera koji su počeli utakmicu, a Fuster u 60. donio pobjedu Olimpijakosu nakon što su Poljaci izjednačili iz penala.

"Ovo je tek početak, svjestan sam da me čeka puno rada. Imaću još dosta šansi da se nametnem, nadam se da ću ih iskoristiti kao što sam danas. Cilj mi je prve sezone da budem tu, uz ekipu - rekao je Grbić, a onda se vratio tri godine unazad:

"I kada sam dolazio u Mogren, rekao sam da mi je prve sezone cilj da budem uz ekipu! Zaista vjerujem da ću se nametnuti. Konkurencija u napadu je paklena, uostalom šta drugo očekivati od tima koji se direktno plasirao u Ligu šampiona, bez kvalifikacija.

"Nevjerovatna je konkurencija, na mojoj poziciji su Romedal, Habitu... da ne spominjem Miralesa, Pantelića, Mitroglua i ostale, koji su centralni napadači. Ali, nadam se da će i za mene biti prostora, boriću se za to.

Olimpijakos je već deset dana na pripremama u Austriji, a ovo je bila prva kontrolna utakmica.

"Nismo imali utakmice, ali nije bilo ni “suvih” treninga, sve smo radili s loptom. Trener Valverde tražio je presing, radili smo ga gotovo na svakom treningu, a to je teže od običnog trčanja.

Grbić je već našao stan u Atini, ali će se definitivno useliti tek za vikend, nakon povratka iz Austrije, a pred odlazak u Holandiju, gdje će biti obavljena druga faza priprema.

"Dobio sam stan na Glifadi, u elitnom dijelu, a dobio sam i mercedes C klase. Impresioniran sam veličnom kluba, ali ću ostati na zemlji, cilj mi je da treniram i da se namećem - zaključio je Grbić.

Bonus video: