Savić uklizao i povrijedio Manćinija!

Manćini se, naime, zaigrao sa igračima na treningu, ali Savić nije imao respekta, pa je u svom stilu zaustavio legendarnog Italijana
0 komentar(a)
savić, Foto: Www.mcfc.co.uk
savić, Foto: Www.mcfc.co.uk
Ažurirano: 19.07.2011. 11:40h

Kada je menadžer Mančester sitija Roberto Manćini zahtijevao od čelnika kluba da mu dovedu Stefana Savića sigurno nije računao da će crnogorski reprezentativac već nakon nekoliko treninga da bude glavna faca na treningu.

Šali na stranu, ali Savić je stvarno obilježio pripreme „građana”, i to kako - klizećim startom na treningu zaustavio Manćinija nakon kojeg je italijanski trener morao da stavi led na članak. Manćo je, dakle, na startu dobro zapamtio mladog Mojkovčanina...

Kako god, pomalo komična situacija u Vankuveru (tamo je Siti na pripremama trenutno) je naišla na oduševljenje Savićevih saigrača.

- Briljantno! Na treninzima mora da se radi kao na utakmicama. I trener mora da bude svjestan toga, nema propusta - rekao je golman Džo Hart.

Ostala je misterija kako je Manćini podnio okršaj sa Savićem, ali Hart je bio jasan:

- Ako šef hoće da igra sa nama, neka očekuje isti tretman koji imaju i igrači. Zaista je situacija bila simpatična, od početka sam je gledao i vidio sam šta će Savić da uradi - kazao je Hart.

Siti je, inače, nakon toga odigrao utakmicu sa Vankuver Vajtkepsima i slavio je sa 2:1. Savić je igrao do 61. minuta (zamijenio ga Veseli), a gol koji su postigli Kanađani je upravo pao preko bivšeg defanzivca Partizana - Sanveco je šutirao, a lopta se od Savića odbila u mrežu nemoćnog Harta.

Preokret su u drugom poluvremenu režirali Gideti i Šon Rajt-Filips, a meč će ostati upamćen i po povredi Jaje Turea.

Manćini je utakmicu počeo u sastavu: Hart - Bojata, Savić, Kompani, Kolarov - De Jong, Mekgivern, Jaja Ture - Adam Džonson, Vajs - Džeko.

U drugom poluvremenu je promijenjen cijeli sastav, s tim što su samo Savić i Bojata odigrao makar još 15-al minuta nastavka.

Bonus video: