Beč - posljednja evopska destinacija

Fudbaleri Rudara krenuće danas autobusom na dugačak put, koji će se nakon odrađenog treninga i spavanja Subotici, završiti u Beču tek u srijedu popodne
68 pregleda 0 komentar(a)
rudar, Foto: Luka Zeković
rudar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2011. 22:28h

Glavni grad Austrije biće i posljednja evropska destinacija Pljevljaka u sezoni 2011/12, jer nakon glatkih 0:3 u prvom meču, izabranici Dragana Radojičića gotovo da nemaju ni teoretsku šansu da naprave podvig na stadionu koji nosi ime nekadašnjeg predsjednika Fudbalskog saveza Austrije Franca Hora.

Zato će, kao maltene uvijek kada su u pitanju revanš mečevi crnogorskih predstavnika na evroceni, cilj biti “popravljanje utiska”iz prve utakmice, mada Radojičić ne krije da ga brinu neke stvari sa meča u Nikšiću.

- Brine me što većina fudbalera Rudara ima evropskog iskustva. Takođe, i ja sam vodio prije ovoga nekoliko utakmica u Evropi. A mi smo prvi meč izgubili naivno, praveći greške kakve priliče samo evropskim početnicima - rekao je Radojičić.

Pljevljaci su u prvih pola sata u Nikšiću igrali dobar fudbal, ali su doživjeli brodolom nakon što su primili prvi gol.

- Koncentracija nije bila na nivou, čemu uzrok treba tražiti u činjenici da su pojedini fudbaleri već mislima bili u drugim klubovima ili na raznim probama. A kada misli lutaju, onda je neminovno da se doživi poraz - kazao je Radojičić.

Sve ove stvari Pljevljaci će pokušati da isprave u revanšu, protiv ekipe koja je u nedjelju u prvom kolu austrijskog šampionata glatko poražena na gostovanju Red Bul Salcburgu (2:0).

- Vjerujem da ćemo u revanšu pokazati da je poraz od 3:0 i prvom meču bio previsok i da nije mjerilo odnosa snaga dva tima. Svakako du su prvih pola sata iz prve utakmice recept kako treba da igramo - rekao je Radojičić.

Pljevljaci će u Beču posebnu pažnju morati da obrate na “trasu” po kojoj vezista Jonuzović protura lopte holandskom napadaču Baraziteu, preko koje su pala dva gola u Nikšiću.

A podatak da Nacer Barazite, dvostruki strijelac iz prvog meča, ima u svojoj biografiji nekoliko utakmica u prvom timu Arsenala (a tek je napunio 21 godinu) govori zapravo koliki je Rudar autsajder i u revanšu.

Bonus video: