Viljar: Brazil je bio bolji, imali smo sreće

Šutiranje penala je lutrija. Naši izvođači bili su dobri, a njihovi su promašivali. Brazil je učinio sve da nas savlada, ali smo bili srećniji - istakao je sjajni čuvar mreže
0 komentar(a)
Husto Viljar, Foto: Beta/AP
Husto Viljar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.07.2011. 10:22h

Golman Paragvaja Husto Viljar je još jednom vodio svoju selekciju do velikog uspjeha. Selekcija koja je u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Mundijala izgubila od Španije golom Davida Vilje u 83. minutu, u istoj fazi, ali na Kopa Americi, šokirala je Brazil.

Igrač utakmice je, svakako, bio sjajni čuvar mreže, koji je u 120 minuta odbranio nekoliko zicera, a onda nije primio gol ni u penal seriji.

Elano, Andre Santoš i Fred su šutirali pored gola, a bivši golman Valjadolida je zaustavio udarac Tijaga Silve.

- Ne mogu da opišem kako smo srećni. Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri. Nadam se da će još biti ovakvih užitaka - rekao je 34-godišnji Viljar.

Kapiten Paragvaja je priznao da je “selesao” bio bolji.

- Brazilci su dominirali, mi smo morali da se povučemo i nismo imali prilika. Takva utakmica protiv Brazila jako umara, ali u njoj smo pokazali disciplinu i kapacitet protiv moćnog protivnika. Šutiranje penala je lutrija. Naši izvođači bili su dobri, a njihovi su promašivali. Brazil je učinio sve da nas savlada, ali smo bili srećniji - zaključio je Viljar.

Bonus video: