Venecuela ne prestaje da iznenađuje

Čile je dominirao, ali nije znao kako da iskoristi terensku nadmoć. Venecuela je bila neumoljiva - od tri šuta u okvir gola, dva su završila iza leđa Karlosa Brava
0 komentar(a)
Gabrijel Sićero, Foto: Beta/AP
Gabrijel Sićero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.07.2011. 09:23h

Iznenađenjima na Kopa Americi nema kraja - nakon velikana Argentine i Brazila i najbolje ekipe u grupnoj fazi, Kolumbije, u četvrtfinalu je stao i Čile.

Aleksisa Sančesa i drugove šokirala je Venecuela, koja je pokazala da odlični rezultati u grupi (pobjeda i dva remija) nisu bili slučajni.

Čile je, doduše, dominirao, ali nije znao kako da iskoristi terensku nadmoć. Venecuela je bila neumoljiva - od tri šuta u okvir gola, dva su završila iza leđa golmana Real Sosijedada Karlosa Brava.

Arango i drugovi su u 35. minutu poveli golom Osvalda Viskaronda, odbrambenog igrača Ansoategija iz Puerto la Krusa, grada u kojem je Srđan Mrvaljević prije osam dana osvojio Svjetski kup u džudou.

Čileanci su terensku inicijativu krunisali u 70. minutu, kada je Umberto Suaso izjednačio na asistenciju Sančesa.

Ali, samo 11 minuta kasnije, Bravo je pogriješio, a poklon je iskoristio još jedan defanzivac, Gabrijel Sićero koji nastupa za argentinski Njuels old bojs.

Tako je Venecuela prvi put u istoriji ušla u polufinale Kopa Amerike, dok je Čile prekinuo seriju od 11 mečeva bez poraza.

Venecuela se u noći između srijede i četvrtka (2.45 časova po našem vremenu) sastaje sa Paragvajem.

Tim Sesara Farijasa je u meču u grupi sa tom selekcijom gubio 3:1, ali je golovima u 90. i 93. minutu stigao do boda.

Bonus video: