Bajernu treba lider kao što je bio Mateus

- Bajern nema vođu, nijedan od ovih igrača koji igraju sada ne liči na jednog Lotara Mateusa. Ni Lam ni Švajnštajger? Ma ne, Lam je Lam, a Mateus je Mateus - jasan je bio Franc
51 pregleda 0 komentar(a)
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.07.2011. 15:48h

Izjave počasnog predsjednika Bajerna Franca Bekenbauera ne izlaze često u javnost, ali kada do toga dođe one često uzburkaju fudbalski svijet.

Tako će da bude i ovog puta, jer je Kajzer Franc priznao šta misli o novom Bajernu...

- Bajern nema vođu, nijedan od ovih igrača koji igraju sada ne liči na jednog Lotara Mateusa. Ni Lam ni Švajnštajger? Ma ne, Lam je Lam, a Mateus je Mateus - jasan je bio Bekenbauer za „Bild”.

Potom je istakao da je Bajern donedavno imao lidera na terenu, ali da ga je olako pustio - u pitanju je Mark van Bomel, prvi stranac u istoriji bavarskog kluba koji je dobio kapitensku traku.

- U Bajernu je sigurno bilo i biće kvaletnijih igrača od Marka. Međutim, on je bio lider koji je znao kako da bude dio tima, a taj tim je bio i blizak njemu. On je u Bajernu bio pravi čovjek, takav vam je neophodan, a sada ga nemate - kazao je Bekenbauer.

Malo ko je shvatio da odlaskom Holanđanina u Milan Bajern gubi dušu.

- Bez lidera se ne može. Neki igrači će možda u budućnosti znati kako da to budu, ali sada ne i Bajern je u problemu zbog toga - istakao je Bekenbauer.

Bonus video: