Savićević: Samo da ovako nastavimo

- Siguran sam da, u slučaju pozitivnih rezultata u nastavku kvalifikacija i istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, benefite ovog rezultata ne bi imao samo crnogorski fudbal, već i čitava zemlja - rekao je Savicevic
61 pregleda 0 komentar(a)
FSCG, Foto: "Vijesti"
FSCG, Foto: "Vijesti"
Ažurirano: 04.07.2011. 16:13h

Redovna skupština Fudbalskog saveza Crne Gore održana je danas u hotelu "Crna Gora" u Podgorici. Skupštini je prisustvovalo 45 od 51 delegata koji su usvojili izvještaje o radu saveza, finansijskom poslovanju FSCG sa izvještajem revizora, predlog izmjena i dopuna Statuta FSCG i izabrali revizora za naredni dvogodišnji period.

Delegati su jednoglasno prihvatili Zapisnik sa prethodne skupštine, kao i izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije skupštine, nakon čega je predsjednik Dejan Savićević predstavio prisutnima plan o aktivnostima saveza u narednoj godini. Savićević se u svom izlaganju osvrnuo na veliki uspjeh naše reprezentacije i njen sjajan plasman na FIFA rang listi, te podsjetio na značaj razvoja rada sa mlađim kategorijama i edukacije trenera, i podsjetio klubove i fudbalske regije da je za napredak fudbala neophodno i njihovo zalaganje i angažovanje.

- Naša reprezentacija je napravila fantastičan uspjeh u dosadašnjem toku kvalifikacija, a potvrda dobrog rada stigla je prije nekoliko dana kada je Crna Gora zauzela 16. mjesto na FIFA rang listi svjetskih reprezentacija. Siguran sam da, u slučaju pozitivnih rezultata u nastavku kvalifikacija i istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo, benefite ovog rezultata ne bi imao samo FSCG i crnogorski fudbal, već i čitava zemlja.

FSCG je uspješno završio izradu projekta za izgradnju tribine stadiona koja bi ispunjavala sve uslove za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica. Projekat će biti predat Vladi Crne Gore, a besplatno će moći da ga koriste sve zainteresovane opštine i fudbalski klubovi.

- S obzirom da su danas ovdje prisutni predstavnici svih klubova želio bih da vas obavijestim da će FSCG i naredne sezone budno pratiti suđenje na svim takmičarskim nivoima. Na ovom polju napravljen je veliki pomak, i savez će uvijek stati iza svake sportske greške, dok će oni koji budu "naginjali" na neku stranu biti brisani sa sudijskih lista. Takođe, apelovao bih na klubove i igrače da dobro paze šta potpisuju jer će FSCG i njegova tijela djelovati samo u skladu sa ugovorima, propisima FSCG i zakonima države Crne Gore - rekao je Savićević.

Skupština je jedoglasno prihvatila izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2010. godini i izvještaj "EuroReva", revizorske kuće koja će ovaj posao obavljati i u narednom dvogodišnjem periodu.

- Poslovanje Saveza u 2010. godini godine je bilo fer i u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima. Finansijska kriza nije uticala na finansijsku stabilnost saveza, čiji su glavni izvori finansiranja bili TV prava i donacije UEFA i FIFA. Najveći dio sredstava, oko 40 odsto ukupnih troškova, izdvojeno je na reprezentativne selekcije od čega najveći dio troškova na učešće "A" selekcije Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine - istakao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Delegati skupštine su, takođe, jednoglasno, prihvatili predlog izmjena i dopuna Statuta FSCG kojim je, između ostalog, ispoštovan zahtjev Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) kojim se UEFA GrassRoots program uvrštava u statutarne zadatke FSCG.

Bonus video: