Rudar ne pušta Jovanovića i Adžića u Budućnost

"Mi razumijemo da Budućnost želi tu dvojicu momaka, znamo da im je potreban takav kvalitet, ali moraće da se pomire da oni ostaju pod Golubinjom", rekao je Radmilo Mitrović.
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 22:38h

Ivica Jovanović i Vladan Adžić su igrači Rudara, imaju važeći ugovor i ostaće pod Golubinjom, reakcija je Uprave Rudara na interesovanje Budućnosti za pomenutu dvojicu fudbalera.

Budućnost je od početka prelaznog roka voljna da dovede napadača i defanzivca Rudara, a ta interesovanja su se posebno intezivirala nakon što je njihov dojučerašnji trener, Nebojša Vignjević, postigao načelan dogovor o preuzimanju podgoričkog kluba.

No, “plavi” još nisu preduzeli neophodne korake u njihovom angažovanju, poručuju iz Rudara.

"Svi fudbaleri koji su trenutno u Rudaru imaju ugovornu obavezu i pripremaju se da što spremniji dočekaju dvomeč sa Austrijom iz Beča, a od avgusta i prvenstvene, kasnije i Kup utakmice. To je jedina, i njihova i naša preokupacija, a sve što se piše u novinama, jednostavno nema nikakvog osnova. Mi razumijemo da Budućnost želi tu dvojicu momaka, znamo da im je potreban takav kvalitet, ali moraće da se pomire sa činjenicom da oni ostaju pod Golubinjom", jasan je potrpredsjednik crnogorskog tima s najviše osvojenih pehara, Radmilo Mitrović.

On je zamolio Podgoričane da prvo kontaktiraju klub ako zaista žele da angažuju Ivicu Jovanovića i Adžića.

"Postoji redovna procedura i svi je znaju. Pozovu nas, sjednemo za sto, razgovaramo, mi kažemo koliko oni koštaju, oni kažu šta nude, pa ako se nađemo, nađemo... A Jovanović i Adžić vrijede dosta, i kao fudbaleri i ljudi. Uostalom, mi smo klub koji živi od stvaranja igrača, a potom i prodaje. A kada je tako, onda je valjda i logičan taj naš način rada i poštovanje osnovnih pravila kada su transferi u pitanju. U ovom slučaju, pravilo je da obojica imaju ugovor sa Rudarom i da iz Pljevalja mogu otići samo uz naše odobrenje. Podvlačim da to odobrenje do sada niko od nas nije tražio, pa ni Budućnost. Dakle, prelazak Jovanovića i Adžića pod Goricu odražava samo nečiju želju, a nikako realnost", zaključuje Mitrović.

Vignjević stiže danas

Doskorašnji trener Rudara Nebojša Vignjević danas će doputovati u Podgoricu i pružiti ruku predsjedniku Skupštine kluba Miomiru Mugoši, čime će Budućnost i zvanično dobiti 13. trenera u nezavisnoj Crnoj Gori.

Podgoričani trenutno traže način da Vignjević vodi ekipu u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Fljamurtarija u Valoni.

Problem je što je za prvo kolo kvalifikacija već prijaveljen Saša Petrović, a promjene su moguće tek uoči drugog kola. U slučaju da Vignjević ne dobije dozvolu da sjedi na klupi u Valoni (četvrtak), oproštajni meč Budućnosti na evrosceni ove sezone vjerovatno će voditi pomoćnici Radisav Dragićević, Goran Perišić i Dragoje Leković.

Bonus video: