O'Šej u Sanderlendu

O\'Šej je ponikao u Mančesteru, za prvi tim je debitovao 1999. godine u pobjedi nad Aston Vilom (3:0) u Ligu kupu. Tada je imao svega 17 godina
0 komentar(a)
O'Šej, Foto: REUTERS
O'Šej, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.07.2011. 15:26h

Ser Aleks Ferguson je riješio da malo podmladi tim, pa je nakon penzionisanja Pola Skolsa Mančester junajted napustio još jedan fudbaler koji je gotovo cijelu karijeru vezao isključivo za „Old traford”.

Riječ je o Džonu O'Šeju, irskom igraču koji će od naredne sezone da igra za Sanderlend.

Engleski mediji prenose da je transfer dogovoren i da će „đavoli” na ime obeštećenja da dobiju tri miliona funti. Sanderlend je, inače, prije nekoliko dana poslao Junajtedu potpuno drugačiju ponudu - ona je glasila 11 miliona za O'Šeja, Vesa Brauna i Daron Gibsona. Međutim, pregovori oko posjednje dvojice su propali...

O'Šej je ponikao u Mančesteru, za prvi tim je debitovao 1999. godine u pobjedi nad Aston Vilom (3:0) u Ligu kupu. Tada je imao svega 17 godina. Dvije godine je bio na pozajmicama u Bornmautu i belgijskom Antverpenu, a za Junajted je ukupno odigrao 255 utakmica i dao 10 golova.

Ostaće upamćen kao igrač koji je igrao na svakoj poziciji u odbrani kod Fergija, ali za njega više mjesta nema - Ferguson je odlučio da naredne sezone više prostora da Krisu Smolingu i Filu Džonsu, 19-godišnjaku koji je tek stigao iz Blekburna.

Bonus video: