Uhapšen predsjednik Fenerbahčea

Uz Aziza Jildirima privedeni su potpredsjednik kluba Sekip Mosturoglu i igrači tog kluba, Nigerijac Emanuele Emenike i Sezer Octurk
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2011. 12:04h

Predsjednik Fenerbahčea Aziz Jildirim uhapšen u akciji policije za organizovani kriminal zajedno sa još 50 važnih osoba iz turskog fudbala zbog sumnji u namještanje rezultata.

Jedinica istanbulske policije je danas u ranim jutarnjim satima sprovela akciju hapšenja fudbalskih zvaničnika, trenera i igrača.

Uz predsjednika Fenerbahčea, privedeni su potpredsjednik kluba Sekip Mosturoglu i igrači tog kluba, Nigerijac Emanuele Emenike i Sezer Octurk.

Uhapšen je i Nevzat Sakar, potpredsjednik Trabzona, kao i fudbaleri, bivši reprezentativac Umit Karan (Eskišehirspor), Serdar Kulbilge (Ankaraguču) i Serdar Calik (Genčlerbirligi)...

Više klubova iz turske prve lige je prema izvještajima uključeno u istragu turske policije, kao i drugi treneri i igrači koji nisu imenovani.

Sumnjiv je meč Fenerbahčea protiv Sivaspora (4:3), samo nedjelju dana nakon što je pregažen Ankaraguču (6:0).

Prošlog mjeseca je turska novinska agencija "Anadolija" saopštila da je disciplinsko tijelo Turskog fudbalskog saveza zaključilo da je najmanje 17 mečeva namješteno u periodu od 2008. do 2010. godine.

Bonus video: