Jovanović srušio šampiona

Rudar ponovo bolji od šampiona, ovog puta je presudio gol Ivice Jovanovića u 37. minutu
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Rudar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.07.2011. 20:26h

U reprizi finala Kupa Crne Gore Rudar je pobijedio Mogren sa 1:0 u pripremnom meču koji je odigran na Zlatiboru. Jedini gol na meču je postigao Ivica Jovanović (vjerovatno novo pojačanje Budućnosti) u 37. minutu.

Mogrenu je ovaj meč došao neposredno pred prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Liteksa, a trener Brano Milačić je bio djelimičo zadovoljan viđenim protiv Pljevljaka.

- I dalje smo dosta „teški”, što je i jasno za ovu fazu priprema. Imamo i dosta povrijeđenih igrača, kao i mladih i sve se i dalje uklapa. Ne ide nam baš glatko, ali cilj je da vidimo mogućnosti svih - rekao je Milačić.

Liteks je, ipak, blizu - Bugari dolaze 12. jula u Podgorici-

- Bliži se i taj meč, a mi moramo da osvježimo ekipu do te utakmice. Ne samo za Liteks, već i za crnogorsko prvenstvo. U svakom slučaju, biće jako teško protiv Liteksa - kazao je Milačić.

Protiv Rudara je pola sata igrao i povratnik Vladimir Gluščević.

- Polako vraćamo i njega u ritam.

Rudar je, sa druge strane, nakon pobjede nad Zlatiborcem i remija sa Borcem iz Banjaluke upisao još jedan pozitivan rezultat.

- Prvih 45 minuta zaista zaslužuju visoku ocjenu. Tada smo dominirali na terenu, stvorili dosta šansi, dali gol, pokazali zavidan kvalitet. U nastavku smo, međutim, pali, prepustili Mogrenu da diktira tempo, dali mu priliku da nas ugroze, ali smo ipak održali prednost i zasluženo pobijedili. I drago mi je zbog toga, jer ja ne dijelim utakmice na zvanične i prijateljske. Uvijek je lijepo biti bolji i konkretniji od protivnika, bez obzira na njegovo ime ili značaj duela. Uostalom, samo tako se i učvršćuje pobjednički mentalitet. A ova generacija Rudara ga definitivno ima - istakao je trener Rudara Dragan Radojičić.

Bilo je, naravno, i stvari koje moraju da se poprave.

- Bilo je nedostataka, svi su evidentirani, što znači da ćemo naredni period maksimalno da iskoristimo kako bi većinu njih otklonili i što spremniji dočekali dvomeč sa Austrijom iz Beča - rekao je Radojičić.

Bonus video: