Nadam se da ću se radovati više od Bećiraja

"Uvjeren sam da ću se u novoj sezoni radovati ja, a ne moj prijatelj Bećiraj. Vrijeme je da slavimo Torcida i ja", optimista je Vuković
149 pregleda 0 komentar(a)
giga, Foto: Savo Prelević
giga, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2011. 17:59h

Doskorašnji napadač Budućnosti Ivan Vuković predstavljen je danas na Poljudu, sa još trojicom novih fudbalera Hajduka, 15 dana nakon što se priključio novim saigračima na pripremema.

Vuković je na predstavljanju bio u centru pažnje - hrvatski mediji predstavili su ga kao "najintrigantnije od svih pojačanja Hajduka", "udarnog napadača crnogorske lige" i "dojučerašnjeg golgetera podgoričke Budućnosti".

"Neobično sam uzbuđen, okupilo se mnogo novinara. Nakon desetak dana treninga mogu da kažem da sam prezadovoljan što sam u Hajduku, prihvaćen od saigrača već na pripremama. Nadam se da ću osvojiti navijače, a da će oni u meni prepoznati sa koliko ću žara nositi dres Hajduka", kazao je Vuković na konferenciji za novinare, a prenosi "Slobodna Dalmacija".

Vukoviću nije trebalo puno da nagovijesti da će biti pojačanje, već u prvom prijateljskom meču, protiv doduše niželigaškog Tomislavgrada, opalio je ljevicom sa 20-ak metara i pogodio same rašlje.

Navijači Hajduka se nadaju da će slično pogađati i kada počne prvenstvo, te da će valjati Splićanima makar koliko je njegov nekadašnji saigrač Fatos Bećiraj valjao zagrebačkom Dinamu. Hajduk je prije dvije godine bio zainteresovan baš sa za Bećiraja, ali nije želio da plati cifru koju je kasnije platio Dinamo. Godinu i po kasnije, Hajduk će preko Vukovića pokušati da ispravi grešku.

"Uvjeren sam da ću se u novoj sezoni radovati ja, a ne moj prijatelj Bećiraj. Vrijeme je da slavimo Torcida i ja", optimista je Vuković, aludirajući na šest uzastopnih titula, koje je osvojio Dinamo.

Njih dvojica postigli su ukupno 96 prvenstvenih golova za Budućnost u minule tri i po sezone - Vuković je postigao 56, a Bećiraj 40. Hrvatski mediji tipuju da će to biti i obračun za najboljeg strijelca Hajduka.

"Ne znam ko će dati više golova od nas, ali znam da će Vuković biti pojačanje za Hajduk", rekao je nedavno Bećiraj.

Vuković je potom objašnjavao hrvatskim novinarima odakle mu nadimak Giga...

"Svi me tako zovu od malih nogu, niko me ne zove Ivan. Ne znam kako i zbog čega, ali tako je jednostavno ostalo".

Vuković kaže da zna da u Podgorici ima dosta navijača Hajduka i nada se da će ih sada biti još više. Vuković, takođe, nije prvi Crnogorac koji je obukao "bili" dres. U nekadašnjoj Jugoslaviji za Hajduk su igrali Mišo Folić, Bakrač, Zvezdan Pejović, Vlaisavljević...

"Folić me je pozdravio s najljepšim željama. Rekao mi je da uvijek nosi presten Hajduka, a da meni može da ga da ga čuvam u Splitu ovih dan", rekao je uz osmjeh Vuković.

"Znam i Duška Vlaisavljevića, koji je selektor naše mlade reprezentacije. Nadam se da ću i ja ostaviti dobar utisak u Hajduku i da ću opravdati reputaciju najboljeg strijelca Crne Gore", zaključio je Vuković.

U sezoni u kojoj će Hajduk pokušati da sruši dominaciju Dinama Vuković je najvjerovatnije nositi broj 39.

Bonus video: