Vignjević preuzima Budućnost nakon revanša u Valoni

Dogovor je načelno postignut telefonskim razgovorima, a biće definitivno potvrđen kada se Vignjević vrati sa odmora iz Grčke, gdje se trenutno nalazi sa porodicom.
78 pregleda 0 komentar(a)
Vignjević, Foto: Savo Prelević
Vignjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2011. 12:42h

Nebojša Vignjević biće 13. trener Budućnosti u nezavisnoj Crnoj Gori, saznaju "Vijesti".

Dogovor je načelno postignut telefonskim razgovorima, a biće definitivno potvrđen kada se Vignjević vrati sa odmora iz Grčke, gdje se trenutno nalazi sa porodicom. Očekuje se da Vignjević preuzeti tim 8. ili 9. jula, nakon revanša prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Fljamurtarija u Valoni.

Nekadašnji trener Grblja i Rudara, sa kojim je osvojio prvenstvo i dva Kupa, nastaviće trenersku vrtešku u podgoričkom klubu kakva je nezabilježena na ovim prostorima, a vjerovatno i mnogo šire.

Za samo pet godina, naime, Budućnost je dovela i ispratila čak 12 trenera, od kojih se nijedan nije zadržao više od godinu, a svaki je prosječno trajao po pet mjeseci.

Kada bude preuzimao Budućnost, Vignjević će to sigurno imati na umu. Prije njega, od juna 2006. godine, Budućnost su vodili Miodrag Božović, Brano Milačić, Božo Vuković, Saša Petrović, Mojaš Radonjić, Branko Babić, Nenad Vukčević-Radislav Dragićević, Miodrag Ješić, Mihajlo Ivanović, opet Nenad Vukčević, Nikola Rakojević, te ponovo Saša Petrović.

Petrović je podnio ostavku nakon poraza od Fljamurtarija (3:1), sinoć pod Goricom u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Njemu su "varvari" tokom meča skandirali "Saša odlazi", baš kao što si prije četiri godine tražili odlazak prvog trenera sa ove podugačke liste - Miodraga Božovića.

I za kraj, nagradno pitanje - koliko će Vignjević ostati na klupi Budućnosti?

Bonus video: