Fljamurtari nokautirao Budućnost!

Fljamurtari slavio 3:1 golovima Šehaja u 23, autogolom Radunovića u 63. i pogotkom Sahaja iz penala u 65. minutu. Jedini gol za Budućnost djelo Boškovića u 53. minutu
243 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 21:22h

Budućnost je nakon 15 mjeseci vratila navijače, a onda doživjela nokaut, pa ostala bez trenera - događaji tokom i nakon večerašnjeg meča sa Fljamurtarijem u nekom normalnom klubu ispunili bi cijelu sezonu, a pod Goricom su se, eto, desili za jednu noć.

Fljamutrari promovisao Vignjevića?

Trener Saša Petrović podnio je ostavku nakon prvog pravog poraza u svom šestomjesečnom mandatu, preduhitrivši upravu, koja je odavno spremala teren za inauguraciju Nebojše Vignjevića, bivšeg trenera Rudara i Grblja, koji će možda već sjutra preuzeti svoj treći klub u Crnoj Gori. Jedino bi možda mogla da ga odbije statistika - Petrović je, naime, već 12. trener koga je Budućnost “potrošila” od 2006. godine!

Njemu se dogodio Fljamurtari, i to u Podgorici, ali da se nije dogodio večeras, dogodio bi mu se u Valoni, a da je prošao, dogodio bi mu se Jablonec, ili možda prvi poraz u crnogorskom šampionatu. Odlazak je, dakle, bio samo pitanje dana, a ubrzali su ga Džafaj, Šehaj i ostali fudbaleri albanskog tima koji su sinoć sredili podgorički tim baš kao što su sredili Partizan prije 22 godine. Albanci su dobili 3:1 i praktično osigurali plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a revanš u Valoni za sedam dana biće samo formalnost.

U kišovitoj podgoričkoj noći, u kojoj je viđena kiša golova u mreži Budućnosti, vidjelo se koliko je crnogorski predstavnik loše prošao na žrijebu, ali i koliko je nezreo za evropska iskušenja. Podgoričani su, naime, timu koji ima nekoliko reprezentativaca Albanije (jedan od njih - Veliu - čuvao je Mesija na nedavnom meču protiv Argentine) parirali i igrom i posjedom lopte, ali su bili toliko ranjivi u defanzivi da je to bilo mučno za gledanje. Na kraju su čak i dobro prošli.

Iako su Podgoričani bolje počeli meč, prvu pravu šansu imao je gost - Lena je u 16. minutu pobjegao Cicmilu, ali je Dragojević odbranio njegov šut. Bio je to i prvi znak da fudbalere Budućnosti čeka strahovito težak meč, a da je domaće prvenstvo očito sakreli sve slabosti, naročito u odbrani.

I gol je bio neminovan. U 23. minutu Cicmil je bio prvi na lopti, mogao je da bira da li da je ispuca u aut, vrati golmanu Dragojeviću ili jednostavno zagradi i pusti u gol-aut. Odabrao je ovo treće, ali je to uradio toliko traljavo da mu je sinoć nezaustavljivi Džafaj uzeo loptu, munjevito je dodao Šehaju, koji se samo poklonio u grudima pogodio praznu mrežu - Fljamutrari je poveo.

U 42. minutu “plavi" su opet mogli da prime gol, Džafaj je pobjegao po lijevoj strani i našao se u matnoj poziciji, ali je pogodio stativu!

Izjednačenje, pa potop

Podgoričani su u nastavku konačno počeli da igraju (umjesto Adrovića ušao Flavio), a u 53. minutu izjednačili - Petar Vukčević je pokrenuo napad, lansirao Golubovića po desnoj strani, ovaj je centrirao po zemlji, a Bošković sa desetak metara postavio nogu - 1:1.

Budućnost se razmahala nakon gola, konačno je počela da igra kako se očekivalo, a dok se tribinama zaorilo "samo pobjeda", Podgoricu je zalio strahovit pljusak.

A onda, dva šoka u samo tri minuta. Jednostavno, Podgoričani nisu bili toliko dobri u napadu koliko su bili očajni u defanzivi - Džafaj je u 53. minutu pobjegao po lijevoj strani i ubacio u peterac za autogol Radunovića, a već u narednom napadu izborio penal koji je Sakaj pretvorio u 1:3.

Za tren oka Fljamurtari je dao dva gola i izbacio Budućnost sa evroscene.

Budućnost - Fljamurtari 1:3

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 4.000. Sudija: Tolga Ozkalfa (Turska). Strijelac: Bošković u 53. minutu za Budućnost, Šehaj u 23, Radunović u 53. (autogol) i Sakaj u 65. iz penala minutu za Fljamurtari, Žuti karton: Radović, Dragojević, Flavio (Budućnost), Likaj (Fljamurtari).

Budućnost (4-2-3-1): Dragojević 6,5 - Golubović 6 (Padović), Cicmil 5, Radović 5,5, Radunović 5,5 - N.Vukčević 5,5, Onguene 6 (Orahovac) - Adrović 5,5 (Flavio), Bošković 6,5, P.Vukčević 6 - Mugoša 5,5.

Fljamurtari (4-4-2): Mocka 6,5 - Arberi 7, Sakaj 7, Veliju 7, Ahmataj 7 - Kući 7, Likaj 7, Begaj 7, Lena 7 - Džafaj 8, Šehaj 6 (Idrizaj).

Galerija

Bonus video: