Gol otvara šansu u revanšu

Izabranici Dejana Vukićevića pokušaće da osiguraju rezultat koji bi im ostavio nadu da u revanšu u Nikšiću za sedam dana mogu da se bore za prolaz u narednu rundu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2011. 21:30h

Iako nisu bili srećne ruke na žrijebu, fudbaleri Zete doputovali su sa optimizmom u slovačku Trnavu - izabranici Dejana Vukićevića pokušaće da osiguraju rezultat koji bi im ostavio nadu da u revanšu u Nikšiću za sedam dana mogu da se bore za prolaz u narednu rundu. Interesantno da je prije nekoliko sezona dres Spartaka pola godine nosio i nekadašnji fudbaler Zete Nenad Đurović, ali ni to nije olakšalo posao našem predstavniku.

Klub iz Trnave od tada je promijenio puno toga u svim strukturama, pa će crnogorska ekipa tek na terenu uvidjeti sa kim, zapravo, ima posla. Fudbaleri Zete su, ipak, kao i neposredno nakon obavljenog žrijeba u Nionu, svjesni da je slovački predstavnik favorit u predstojećem dvomeču...

"Spartak igra u jačoj ligi nego što je naša, dok ćemo u revanšu biti hendikepirani neigranjem Koraća i Škuletića. Sigurno je, međutim, da se nećemo predati. Vjerujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo dobar rezultat, odnosno da postignemo pogodak. Ne treba da strijepimo, ali mislim da su domaćini blagi favoriti", kaže Miroslav Kaluđerović, kapiten Zete.

Zeta će i u Slovačkoj biti oslabljena, ali u defanzivi, jer bek Radulović nema pravo nastupa. To je, ipak, neuporedivo, manji problem od neigranja dvojice špiceva u revanšu, kojima nakon večerašnjeg meča ističu dogovori o pozajmici (Korać je igrač Šerifa, dok Škuletić ima ugovor sa austrijskim Laskom).

"Motiva nam neće faliti, to je sigurno. Ne igramo svaki dan evropske mečeve, vjerujem da ćemo pružiti maksimum. Vidjećemo, možda možemo da učinimo i nešto više", dodao je Kaluđerović.

A Zeta je nešto više u Evropi napravila na ljeto 2007. godine, tada je eliminisala litvanskog predstavnika Kaunas u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom se na častan način oprostila u dvomeču sa Rendžersom, ostavivši pri tom sjajan utisak na kultnom "Ajbroksu". U sva četiri preostala evro-izazova fudbaleri Zete ispadali su u prvom kolu (počev od bosansko-hercegovačkog Širokog Brijega, preko slovenačkih Maribora i Interbloka i moldavske Dačije prošlog ljeta).

"Imamo iskustva, Korać, Petrović i ja igrali smo međunarodne utakmice. U timu imamo i mlađih igrača koji su se na evropskoj sceni oprobali u reprezentativnim selekcijama. Čitavu godinu takmičimo se kako bismo se našli na evropskoj sceni, pa onda je logično da želimo da pokažemo nešto u Evropi", zaključio je Kaluđerović.

Fudbaleri Zete doputovali su DANAS u poslijepodnevnim časovima u Trnavu (autobusom iz Beograda), a potom u terminu odigravanja meča, od 19 časova odradili posljednji trening pred večerašnji okršaj sa Slovacima.

Spartak Trnava - Zeta

Trnava - Stadion “Antona Malatinšeko”. Kapacitet: 18.448. Sudija: Padrejg Saton (Republika Irska). Početak u 19 časova.

Spartak Trnava (4-4-2): Raška - Gros, Hancel, Kapralik, Karnota - Kaščak, Kovač, Petras, Ciprus - Gogolak, Sabo.

Zeta (4-4-2): Ivanović - Došljak, Kaluđerović, Petrović, Novović - Zlatičanin, Božović (Burzanović), Peličić, Lađić - Korać, Škuletić.

Bonus video: