Kranjčar: Treba da smo ponosni

"Možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili u minulom periodu, ali i na ono što ćemo tek da uradimo", rekao je Zlatko Kranjčar komentarišući 16. mjesto na listi Fife
0 komentar(a)
Cico i Dejo, Foto: Savo Prelević
Cico i Dejo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2011. 22:18h

Crna Gora je na rekordnom 16. mjestu rang-liste Fife najboljih reprezentacija svijeta, a Cico Kranjčar je prvi put čuo vijest kada smo ga pozvali u srijedu popodne:

"Mislite 16. u Evropi?", odgovorio je kontrapitanjem.

"Ne, 16. na svijetu, a 11. u Evropi", kazali smo ponovo.

"Ohoho", čulo se s druge strane nakon kraće pauze.

Nagrada za odanost fudbalera

"Ovaj rezultat treba da nam bude dodatni podsticaj, jer želimo da finiširamo plasmanom na Evropsko prvenstvo"

"Možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili u minulom periodu, ali i na ono što ćemo tek da uradimo. Tako visoka pozicija je i neka vrsta zahvalnice igračima, koji su nas odanošću prema dresu doveli tu gdje se sada nalazimo. To je uspjeh i Saveza, i navijača, ali i medija i svih koji su doprinijeli da se formira ambijent neophodan za vrhunske rezultate" kazao je Kranjčar “Vijestima”.

Crna Gora je ovim plasmanom definitivno postala najmanja zemlja u istoriji koja je tako visoko kotirana na listi Fife i sasvim sigurno zemlja sa najmanje registrovanih fudbalera u najpopularnijem sportu koja se plasirala među 16 najboljih.

Ovako furiozan proboj među najbolje reprezentacije svijeta Crna Gora “duguje” fantastičnoj seriji rezultata koja je počela pobjedom u prijateljskom meču protiv Sjeverne Irske u avgustu prošle godine. Kranjčarova četa od tada je zabilježila šest pobjeda i dva remija, uz samo jedan primljeni gol.

Po Kranjčaru, preostao je još - pravi finiš.

"Ovaj rezultat treba da nam bude dodatni podsticaj, jer želimo da finiširamo plasmanom na Evropsko prvenstvo. Idemo Velsu, a nakon toga ćemo u Podgorici protiv Engleske igrati utakmicu za direktan plasman", optimista je Kranjčar, kao i uvijek.

Savićević: Realno, među 20 smo u Evropi

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević nazvao je “velikim uspjehom” plasman na 16. mjesto na rang listi Fife.

"Iza nas je odlična serija i definitivno da je ovo veliki uspjeh, plasman koji nismo očekivali", rekao je Savićević “Vijestima”.

Po njemu, Crnoj Gori realno pripada mjesto među 20 najboljih u Evropi.

"To je neki plasman za koji se nadamo da ćemo još dugo zadržati. A da li ćemo biti još bolje plasirani, zavisiće od trenutne serije.

Plasman na Evropsko prvenstvo svakako je značajniji...

"Vidjećemo gdje ćemo biti oktobru, ali idemo meč po meč, prvo sa Velsom", kazao je Savićević.

Bez poraza više od godinu

Crna Gora je bez poraza i na diobi je prvog mjesta u grupi G kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo (zajedno sa Engleskom), a posljednji poraz doživjela je u maju prošle godine, protiv Norveške u Oslu (2:1).

Naredni meč i prilika da se napravi ključni korak ka Evropskom prvenstvu igra se protiv Velsa 2. septembra u Kardifu.

Bonus video: