Petrović: Nijedan rezultat nije garancija pred revanš

"Mislim da moji fudbaleri još ni sami nisu svjesni koliko vrijede. Imam zaista izvaredne momke koji su spremni da odmah pokažu svoj raskošan talenat i doguraju puno, a teren će sjutra pokazati koliko sam u pravu"
67 pregleda 0 komentar(a)
bududdu, Foto: Vesko Belojević
bududdu, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.06.2011. 16:59h

Saša Petrović predvodio je Budućnost prije četiri godine u prvom evropskom meču podgoričkog kluba u nezavisnoj Crnoj Gori. Sada već legendarni okršaj sa splitskim Hajdukom, kada su se tresili i stadion i cijeli grad, završen je 1:1.

Budućnost je od tada odigrala 10 evropskih utakmica, zabilježila samo jednu pobjedu (protiv Polonije u gostima) i ostvarila jedan prolaz, doduše uz obilatu pomoć administracije Bakua, jer je oba puta poražena od tima iz Azerbejdžana.

Četiri godine nakon Hajduka, a 15 mjeseci nakon što se sa sjeverne tribine posljednji put čula pjesma navijača, Budućnost će sjutra, opet sa Petrovićem na klupi i napokon uz podršku svojih vatrenih simpatizera, pokušati protiv albanskog Fljamurtarija da popravi evropski bilans.

A na pitanje da uporedi sadašnju i Budućnost prije četiri godine, Petrović je odgovorio:

"Mislim da sada imamo kompaktniji tim, jer nikada u karijeri nisam trenirao tako talentovanu i tako "zdravu" ekipu, sa vrhunskim ambijentom i na terenu i van njega. Volio bih da imamo malo više iskustva, ali bez obzira na to, mislim da smo spremni da dobijamo i u Evropi", rekao je Petrović.

A prvi evropski zadatak krije opasnost, jer je protivnik mnogo teži na terenu, nego što je atraktivan na papiru. Uostalom, Fljamurtari sigurno sada nema slabiji tim nego prije 24 godine, u komunističkoj Albaniji, kada je priredio senzaciju godine i eliminisao tada moćni Partizan, sa Vorkijem i ostalim majstorima.

"Gledali smo neke utakmice Fljamurtarija iz prošle sezone, vidjeli smo borbenu ekipu koja puno trči, što je inače karakteristika za albanske timove. Sjećam se još kao igrač, nikada našim klubovima takav stil nije odgovarao", kazao je Petrović.

Trener Budućnosti, ipak, iznad svega cijeni svoju ekipu.

"Mislim da moji fudbaleri još ni sami nisu svjesni koliko vrijede. Imam zaista izvaredne momke koji su spremni da odmah pokažu svoj raskošan talenat i doguraju puno, a teren će sjutra pokazati koliko sam u pravu. Ne želim da im namećem pritisak, od njih tražim samo da odigraju dobro".

Upitan koji bi rezultat prihvatio uoči revanša, Petrović je kazao da "nijeda nije garancija uoči revanša u Valoni".

"Kao i uvijek kada se igraju dvije utakmice, nadam se i priželjkujem pobjedu bez primljenog gola. I valjalo bi da je ostvarimo, s obzirom na to da je Fljamurtari poznat kao tim koji igra dobro na svom terenu. Zapravo, nijedan rezultat nam neće biti garancija pred revanš.

Petrović okršaje sa Fljamurtarijem ne doživljava kao pripremu za prvenstvo.

"Ne, ovo doživljavam kao veliki test i za ekipu i za cijelu klub. Utakmice sa Fljamurtarijem bi mogle da pokažu koliki su nam dometi. Iako smo tek prije pola godine počeli da pravimo tim i, po toj putanji, maksimum u Evropi bi trebali da dostignemo tek narednog ljeta, mislim da smo i sada spremni da ostavimo trag", rekao je Petrović.

I za kraj, o povratku navijača:

"Potrebniji su nam nego ikad", zaključio je trener Budućnosti.

Meč Budućnost - Fljamurtari je posljednji u sjutrašnjem, vrlo opširnom programu utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Utakmica pod Goricom počinje u 21 sat.

Bonus video: