Na dva turnira preko hiljadu dječaka

Grassroots kancelarija FSCG učestvovala je u organizcaiji turnira za djecu u Nikšiću i Bijelom Polju
0 komentar(a)
Mijovic, Foto: Reuters
Mijovic, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2011. 09:13h

Grassroots kancelarija FSCG učestvovala je u organizcaiji turnira za djecu u Nikšiću i Bijelom Polju, prenosi sajt Fudbalskog saveza.

Turnir u Nikšiću organizovan pod sloganom „Fudbal DA, droga NE“ okupio je 16 klubova sa više od 450 dječaka iz Crne Gore i okruženja. Dječaci su imali priliku da na izuzetno pripremljenom terenu prikažu šta znaju i da se nadmeću u fer igri. Svi učesnici turnira, kao i najbolje ekipe i pojedinci nagrađeni su peharima i medaljama.

Bijelo Polje je u narednih sedam dana domaćin šestog po redu „Bravera Kupa“. Turnir je otvoren svečanim defileom učesnika – preko 600 dječaka iz 22 ekipe učestvovaće u borbi za naslov najbolje ekipe.

Tokom svečanog otvaranja uručena su priznanja ljudima koji već šest godina organizuju ovaj turnir. Fudbalski klub Sjeverna zvijezda koja je organizator turnira obezbijedila je uz pomoć glavnog finansijera Vladimira Veličkovića brojne nagrade za sve učesnike.

oordinator Grassroots kancelarije FSCG Zoran Mijović uručio je poklonone za sve trenere učesnike, fudbalskom klubu Sjeverna zvijezda pomoć u vidu lopti i majica za trening. Posebno priznanje u vidu zlatne plakete FSCG i dresa „A“ repreuzentacije za veliki doprinos razvoju fudbala u Crnoj Gori uručeno je generalnom sponzoru turnira, gospodionu Vladimiru Veličkoviću vlasniku kompanije Bravera.

Koordinator Grassroots kancelarije FSCG Zoran Mijović istakao je da će od sljedeće godine slična okupljanja ući u kalendar takmičenja za djecu.

"Fudbalski savez će i ubuduće podržavati manifestaije ovog tipa. Od sljedeće godine, nekoliko ovakvih okupljanja ući će u kalendar takmičenja za djecu. Ovim akcijama završena je sezona na polju rada Grassroots kancelarije FSCG. Nakon kraće ljetnje pauze, početkom septembra, uslijediće nove aktivnosti najmlađeg odjeljenja Fudbalskog saveza Crne Gore", rekao je Mijović.

Bonus video: