Milačić: I dobro i loše

Budvani su slavili u prvoj provjeri na Zlatiboru protiv domaćeg Zlatiborca sa 3:2, a golove za "žute" postigli Batak, Matić i Adžović
84 pregleda 0 komentar(a)
BATAK i MATIC, Foto: Luka Zeković
BATAK i MATIC, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2011. 21:58h

Trener Mogrena Branislav Milačić praktično je dao šansu svim igračima koji konkurišu za mjesto u startnoj postavi.

U prvih 60 minuta igrali su: Popović, Lakić, Đokaj, Simović, Batak, Kapisoda, D. Božović, Ćulafić, Matić, Đorđević, Ranđelović. Nakon toga, šansu su dobili: Butorović, Račić, Milošević, Redžović, N. Božović, Mirković, Pržica, Adžović, M. Zec, R. Zec, Gluščević, A. Ručević.

"Bilo je i dobrih i loših stvari, ali dosta se trčalo. Imajući u vidu da smo odigrali tek prvi pripremni meč, nisam nezadovoljan, mada je bilo nervoze i nediscipline. I u narednom periodu svi igrači će dobiti šansu, ali je logično da će protiv Liteksa igrati oni koji su osvojili prvenstvo. Ali, za novo prvenstvo svi ravnopravno konkurišu za mjesto u timu" kazao je Milačić.

Bugarski prvak je u mislima, a trener crnogorskog šampiona podsjeća da je Liteks sada drugačiji tim u odnosu na prošlo ljeto, kada je sa slavio sa 5:0 protiv Rudara u dvomeču.

"Imamo kasetu sa njihove utakmice sa Rudarom, ali od tada su Bugari promijenili puno toga, dobili novog trenera i igrače" kazao je trener Mogrena.

A Budvani će prije povratka u domovinu imati još dvije provjere na Zlatiboru - u četvrtak igraju protiv banjalučkog Borca, a dva dana kasnije sa Rudarom.

"Nemamo Janjuševića, Nuhija, Jovanovića, Grbića i Ćetkovića, što znači da iznova pravimo tim. Lakić je pojačanje, ali problem je što nije igrao čitavu godinu. Zadovoljan sam kako rade mlađi igrači, ali šteta što je Bakić povrijeđen, mnogo mi je žao zbog toga" zaključio je Milačić.

I Gluščević na Zlatiboru

Na Zlatiboru je i bivši kapiten Mogrena Vladimir Gluščević, koji je zimus, na početku Nove godine sa Lugova otišao u španski Albasete. Gluščević za sada samo trenira sa “žutima”, mada postoji mogućnost da se nakon pola godine vrati u Mogren. On je u prethodnih nekoliko godina bio vođa budvanskog tima, osvojio Kup i prvu titulu sa klubom, dok je u prethodnoj, drugoj šampionskoj sezoni Mogrena, otišao na polusezoni.

A neizvjesnost oko odlaska aktuelnog kapitena Petra Grbića i dalje traje, pa će se vjerovatno i on priključiti ekipi na Zlatiboru kako bi ostao u formi do eventualne promjene sredine. Interesovanje iz Olimpijakosa traje već čitav mjesec, a u posljednje vrijeme Grbić je povezivan i sa Vojvodinom. Po toj verziji kapiten Budvana bi, navodno, trebalo da ode u Novi Sad na pozajmicu iz grčkog kluba.

Bonus video: