Boban Aković sportski direktor Berana

Povratnik u elitni rang, ekipa Berana dobila je novog sportskog direktora - dugogodišnji kapiten Boban Aković preseliće se u klupsku fotelju, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora
131 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2011. 21:12h

Na sjednici su pored predsjednika Izvršnog odbora Milka Veljića prisustvovali gradonačelnik Berana Vuka Golubović, te ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Miodrag-Bobo Radunović, obojica članovi IO. Jedinstven zaključak sa sastanka je da je uzimajući u obzir sa kakvim teškoćama su se fudbaleri nosili tokom takmičenja na drugoligaškoj sceni, plasmanom u Prvu ligu klub ostvario istorijski uspjeh.

Na sastanku je konstatovano i da se klubu mora pružiti adekvatna podrška kako bi se u predstojećem prvenstvu ostvario cilj - opstanak u prvoligaškom društvu. Rečeno je da osim finansijske podrške, treba zadržati i postojeći igrački kadar i dovesti dva-tri pojačanja. Oslonac će biti na igračima iz Berana, tako da će se pokloniti velika pažnja procesu stvaranja fudbalera iz domaćeg pogona.

Za dobrobit beranskog fudbala lokalna samouprava daće maksimalnu podršku, a planirano je i da se Izvršni odbor pojača sa novim članovima, iskrenim prijateljima fudbala od kojih se očekuje pomoć i podrška u nastojanjima da Berane postane stabilan prvoligaš koji će za nekoliko godina pokušati da se domogne i Evrope. Na sjednici je dogovoreno da polovina zaostalog duga bude isplaćena u narednih nekoliko dana, dok će pripreme za narednu sezonu početi 1. jula.

Bonus video: