Venger prodaje Fabregasa zbog Nasrija

Francuski stručnjak dobio 27 miliona funti (30 miliona eura) za Fabregasa, a ukoliko Barselona poveća ponudu, kako je najavljeno, Venger spreman da proda kapitena
0 komentar(a)
Venger, Foto: REUTERS
Venger, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.06.2011. 09:35h

Arsen Venger je spreman da se odrekne usluga Seska Fabregasa, kako bi ponudio novi, izdašniji ugovor za francuskog reprezentativca Samira Nasrija, prenosi "Miror".

Glavna preokupacija menadžera Arsenala je kako da osvježi ekipu i pokuša da ubijedi Nasrija i Gaela Klišija da ostanu na "Emiratima".

On je prije nekoliko dana odbio ponudu Barselone od 27 milliona funti (30 miliona eura) za Fabregasa, a ako Katalonci, kao što je najavljeno, povećaju ponudu na 30 miliona funti (34 miliona eura), ona će biti prihvaćena.

Tako će Vengeru ostati neophodan novac da privoli Nasrija da potpiše novi ugovor. Njih dvojica su razgovarali prošle nedelje, ali nisu postigli dogovor.

Fabregas ima nedeljnu platu od 90.000 funti (101.000 eura) i taj novac će dati mnogo više prostora francuskom menadžeru u razgovorima sa Nasrijem, koga vidi kao glavnog igrača Arsenala naredne sezone.

Venger je zainteresovan i za ostanak Klišija, kome je kao i Nasriju ostalo još godinu dana ugovora. Za njegove usluge interesovanje su pokazali Roma i Liverpul, koji su Arsenalu ponudili sedam miliona funti (7,9 miliona eura).

Ako ne uspije da ubijedi Klišija da ostane, Venger ima rješenje. Kiron Gibs i Tomas Vermalen mogu da igraju lijevog beka.

Što se tiče pojačanja, Venger će pokušati da dovede Kristofera Sambu (Blekburn), Gerija Kejhila (Bolton), Rikija Alvareza (Velez Sarsfild) i Žervinja (Lil).

Novac za njihov dolazak planira da skupi prodajom Niklasa Bendtnera, Emanuele Ebuea, Denilsona i eventualno Klišija.

Španac daje svoj novac

Fabregas ima klauzulu u ugovoru po kome može da ponudi da iz svog džepa 15 odsto od vrijednosti obeštećenja kako bi napustio "Emirate".

Barselona će, prema najnovijim informacijama, ponuditi Arsenalu 33 miliona funti (37 milioona eura), a Fabregas će dodati svojih pet (5,6 miliona eura), kako bi konačno nakon osam godina napustio London.

Fabregas pokušava da se isključi iz svega na Ibici u društvu Đerarda Pikea i Karlosa Pujola i nada se da će sve biti riješeno do 5. jula, kada je krajnji rok da se postigne dogovor.

Naime, predsjednik Barselone Sandro Rosel nakon tog datuma neće više pregovarati sa Arsenalom.

Bonus video: