Musa Sisoko može da bira

Interesovanje za 21-godišnjeg fudbalera rođenog u Maliju pokazali Lion, Inter, Liverpul i Njukastl. Ponuda nekadašnjeg šampiona Francuske najbolja
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2011. 09:11h

Musa Sisoko, mladi vezista Tuluza, nalazi se u pregovorima sa Liverpulom i Nukastlom, ali su bivši šampioni Italije i Francuske, Inter i Lion favoriti su da ga dovedu.

Poslije osam godina igranja u Francuskoj, 21-godišnji fudbaler rođen u Maliju želi da se okuša u nekoj drugoj ligi ili nekom drugom klubu.

Bakari Sanogo, menadžer Sisoka, kaže da ima nekoliko ozbiljnih ponuda, ali da je ona Lionova najjača.

- Kontakt sa Lionom je najozbiljniji, ali nije jedini. Tu su i pregovori sa Interom, Liverpulom u Njukastlom. Sljedeće nedelje moglo bi biti jasnije u kom klubu će Sisoko nastaviti karijeru - rekao je Sanogo.

Međutim, problem bi mogao da stvara predsjednik Tuluza Olivije Sandran, koji ne pristaje da ga proda za manje od 15 miliona eura, jer Sisoko ima ugovor na još dvije sezone.

Zimus je Sisoko ima ponude Mančester sitija, Juventusa i Bajerna, ali ih je Sandran sve odbio cijenom od 30 miliona eura za obeštećenje.

Sanogo je odbio mogućnost da Sisoko potpiše novi ugovor i ostane u Tuluzu.

- Njegov prioritet je klub sa velikim sportskim projektima, ali neće biti problem da ostane do kraja ugovor u Tuluzu, što je malo vjerovatno - jasan je bio Sanogo.

Sisoko je u Tuluz stigao 2003. godine iz nižerazrednog francuskog kluba Esperansa, a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Francuske.

Za najbolju selekciju "galskih pijetlova" debitovao je 3. avgusta 2009. godine u meču kvalifikacija za SP u Južnoj Africi protiv Farskim ostrva.

Bonus video: