Peličić: Spartak je jak, ali nismo bez šansi

"Vjerujem da u prvom meču možemo da izborimo aktivan rezultat. Motiv imamo, pa čitave sezone igramo kako bismo se na kraju takmičili u Evropi" kazao je Zarija Peličić
0 komentar(a)
Pelicic_2, Foto: Luka Zeković
Pelicic_2, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.06.2011. 21:20h

Nakon odrađenih mini-priprema u Moldaviji, fudbaleri Zete sa Trešnjice hvataju zalet za gostovanje u slovačkoj Trnavi (gdje ih narednog četvrtka očekuje prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv domaćeg Spartaka).

U Golubovcima su i dalje slične reakcije kao i posle žrijeba - Slovaci su favorizovani, ali ni fudbaleri Zete se ne predaju unaprijed...

"Izvukli smo jaku ekipu, sigurno da smo mogli i bolje da prođemo. Želimo, međutim, da u prvom meču napravimo rezultat koji će nam omogućiti da se u revanšu u Nikšiću borimo za prolaz u narednu rundu" kaže Zarija Peličić, vezista Zete.

Peličić nije imao puno novih informacija o rivalu...

"Znamo da su se u protekloj sezoni borili za titulu, da su nedavno doveli i dva-tri pojačanja. Sigurno da je Spartak sjajna ekipa, a naš trener Dejan Vukićević će do početka meča “skenirati” protivnika" dodao je Peličić.

Vezista Zete ističe da su prethodne šestodnevne pripreme u Kišinjevu bile od velike koristi (klub je prodao Miloša Krkotića, koji će nastaviti karijeru u Dačiji).

"Imali smo zaista sve uslove za dobar rad, te jake provjere sa Dačijom i Zimbruom. Sigurno da je to dragocjeno iskustvo za sve nas, pogotovo mlađe igrače" kaže Peličić.

Zeta će u revanšu igrati bez dvojice napadača Petra Škuletića i Žarka Koraća, kojima 30. juna ističu dogovori o pozajmici...

"Pokušaćemo da pružimo maksimum, svjesni smo da je Spartak jak. Vjerujem, međutim, da u prvom meču možemo da izborimo aktivan rezultat. Motiv imamo, pa čitave sezone igramo kako bismo se na kraju takmičili u Evropi - zaključio je vezista Zete.

Ekspedicija prvoligaša iz Golubovaca otputovaće u utorak za Beograd, odakle će dan kasnije autobusom produžiti za Slovačku.

Trener Spartaka: Zeta je kompromis

Spartak iz Trnave priprema se za utakmicu sa Zetom, pa je danas slavio protiv niželigaša Galante rezultatom 5:1 u gostima. ¸Trener Spartaka, Čeh Pavel Hoftih, upozorava svoje fudbalere da bi Zeta mogla da bude opasan protivnik.

"Rivala iz Crne Gore doživjeli smo kao neku vrstu kompromisa na žrijebu. Izbjegli smo putovanje od preko hiljadu kilometara na sam istok Evrope, ali smo sa druge strane dobili ekipu koja je tehnički jaka. Ne, nemam puno informacija o timu iz Crne Gore, ali mi i ne trebaju da bih zaključio da su sve ekipe sa Balkana izuzetno tehnički potkovane. Prva utakmica koju igramo na našem stadionu pokazaće gdje se nalazimo u odnosu na našeg protivnika, sva priča prije toga mogla bi da bude suvišna" kazao je Hoftih.

Spartak je minulu sezonu u Slovačkoj završio na četvrtom mjestu.

Bonus video: