Grbić "pripravan", Grci na potezu

Neizvjesnost oko odlaska Petra Grbića u Olimpijakos i dalje traje. Na Lugovima se, međutim, zvanične informacije čuvaju u tajnosti
0 komentar(a)
Pero GRBIC, Foto: Boris Pejović
Pero GRBIC, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.06.2011. 22:24h

Fudbaleri Mogrena od sjutra nastavljaju pripreme na Zlatiboru, ali bez kapitena Petra Grbića, koji je već duže vrijeme interesantan grčkom gigantu Olimpijakosu.

Zvanične informacije o potencijalnom transferu na Lugovima se čuvaju u strogoj tajnosti...No, iako činjenica da kapiten “žutih” ne putuje na pripreme navode na logičan i nedvosmislen zaključak da pregovori sa Grcima idu u dobrom smjeru (interesovanje je počelo još prije mjesec kada se u finalu Kupa u loži podgoričkog stadiona pojavio sportski direktor Olimpijakosa Darko Kovačević), neizvjesnost oko eventualnog transfera i dalje traje.

U svakom slučaju, Grbić je “pripravan”, mada postoje i verzije (istina nezvanične) po kojima je kapiten Mogrena dobio nekoliko dana “voljno” kako bi regulisao i neke privatne obaveze. Za sada je izvjesno da šampion Crne Gore ostaje bez Marka Ćetkovića, koji će nastaviti karijeru u poljskoj Jagieloniji.

"Ćetković nam je pošao, a Grbić ne ide na pripreme" potvrdio je Branislav Milačić, trener Mogrena.

"To je, međutim, ono što smo i očekivali, odnosno za šta smo se pripremali. Imamo i prave alternative, vjerujem da ćemo biti spremni za dvije naredne utakmice protiv Liteksa" istakao je Milačić.

Budvani će imati nekoliko provjera na srpskoj planini, gdje će se pripremati u narednih 10-ak dana (u ponedjeljak je meč sa lokalnim Zlatiborcem).

Bugarski šampion je već uveliko u mislima, trener Mogrena polako prikuplja informacije o protivniku sa kojim će njegov tim odmjeriti snage u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Liteks je prošlog ljeta eliminisao našeg bivšeg prvaka, Rudara sa 5:0 u dvomeču.

"Što više prikupljamo informacija, sve više smo zabrinuti. Imamo informacije i da će predstavnici Liteksa doći na Zlatibor da nas odgledaju, znamo da nas čeka vraški težak zadatak" kazao je Milačić.

Pržica pojačava konkurenciju

Iako su na Lugovima najaktuelniji odlasci, šampion je u minulom periodu dobio dva pojačanja - nakon nekadašnjeg beka Budućnosti Rista Lakića, u Mogren je stigao doskorašnji mladi špic Bokelja Dejan Pržica.

"Pržica je talentovan, sigurno da će nam biti od koristi" rekao je Milačić.

Bonus video: