Gasperini novi trener Intera

Gasperini, bivši trener Đenove, sa Interom će potpisati jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka ugovora na još jednu sezonu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 13:49h

Đanpjero Gasperini novi je trener Intera, objavljeno je na sajtu milanskog kluba. Time je savršena saga koja je trajala danima nakon odluke Leonarda da napusti trenersku klupu aktuelnog prvaka svijeta i preuzme funkciju generalnog direktora Pari sen Žermena.

Gasperini, bivši trener Đenove, sa Interom će potpisati dvogodišnji ugovor a spekuliše se da će zarađivati 1,5 miliona eura godišnje.

“Predsjednik kluba Masimo Morati, koji se trenutno nalazi van zemlje, potvrdio je puno zadovoljstvo izborom novog trenera i zajedno sa svima u klubu želi Gasperiniju nastavak uspjeha koji su doveli Inter na krov svijeta”, navodi se u saopštenju na sajtu Intera i dodaje da će naknadno biti definisan datum potpisivanja dvogodišnjeg ugovora i zvanične prezentacije Gasperinija.

Gasperini je trenersku karijeru počeo vodeći mlađe kategorije u Juventusu, do 2003. godine, kada je preuzeo drugoligaša Krotone. Od 2006. do novembra 2010. godine )kada je smijenjen) vodio je Đenovu, koju je 2007. godine vratio u Seriju A, a 2009. godine zamalo odveo u Ligu šampiona (te godine je Fiorentina bila četvrta, iako sa istim brojem bodova kao Đenova, ali boljim učinkom u međusobnim duelima).

U konkurenciji za trenera Intera bili su Bjelsa, Kapelo, Mihajlović i Viljaš Boaš...

Bonus video: