Kapiten Australije optužen da je izazvao pobunu

Koristiću sva sredstva u zakonskim okvirima da pobijem ove skandalozne optužbe. O ovome će narednih dana razgovarati sa svojim menadžerima i advokatima", rekao je Nil.
0 komentar(a)
Lukas Nil, Foto: Reuters
Lukas Nil, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2011. 13:18h

Kapiten fudbalske reprezentacije Australije Lukas Nil rekao je danas da razmišlja da tuži izdavača knjige u kojoj se navodi da je on izazvao pobunu protiv selektora prije prve utakmice prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Nil je tvrdnju nazvao "skandaloznom" i rekao je da nije održao nikakav motivacioni govor prije meča sa Njemačkom, koji su "kenguri" izgubili sa 4:0.

Australijski defanzivac rekao je da je uvijek bio u dobrim odnosima sa selektorima i da ni tadašnji Pim Verbek nije bio izuzetak.

"Cilj mi je da sačuvam svoju besprekornu reputaciju, jer sam dugi niz godina radio na održavanju svog dobrog i pozitivnog imidža u svijetu sporta. Koristiću sva sredstva u zakonskim okvirima da pobijem ove skandalozne optužbe. O ovome će narednih dana razgovarati sa svojim menadžerima i advokatima", rekao je Nil.

Poznati sportski komentator i član Etičke komisije FIFA Les Marej optužio je Nila u svojoj knjizi "Svjetska igra-Priča o tome kako je fudbal postao globalan"(The World Game: The Story of How Football Went Global) da je rekao selektoru da napusti svlačionicu, a onda od saigrača tražio da ne poštuju odbrambenu taktiku trenera.

Verbek je još prije Svjetskog prvenstva rekao da neće produžavati ugovor sa selekcijom Australije. On je žestoko kritikovan zbog odluke da protiv Njemačke igra bez napadača i ide na neriješen ishod.

Nekoliko Nilovih saigrača, među kojima je i Kreg Mur, stali su na stranu 33-godišnjeg kapitena i opovrgli Marejeve navode o pobuni.

Nil je bio odbrambeni igrač Evertona i Vest Hema, a trenutno je bez angažmana pošto je završio ugovor sa Galatasarajem.

Sporni navodi iz knjige brzo su se raširili Australijom pošto je knjiga juče objavljena. Marej je rekao da ostaje pri svojim tvrdnjama i da ne želi da otkrije izvor informacija.

Australija je završila takmičenje u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva sa četiri boda. Pored poraza od Njemačke remizirala je sa Ganom i pobijedila Srbiju.

Bonus video: