Miodrag Božović ostaje u Moskvi?

Dva vezana poraza u gradskim derbijima primorala su Lokomotivu da razgovara sa Grofom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2011. 13:05h

Na trećini ruske Premijer lige oboren je rekord - sedam trenera je dalo ostavku ili dobilo otkaz. Iako je na tom spisku, kao drugi sa klupe moskovskog Dinama 20. aprila otpušten crnogorski stručnjak Miodrag-Grof Božović, interesovanje za njegove usluge jako je veliko.

Uz Rostov, koji je odavno uperio prstom u Grofa, a za koji se polovinom maja tvrdilo da je postigao dogovor sa crnogorski trenerom da ekipu preuzme nakon pauze u šampionatu 26. juna, od juče se u Rusiji šuška i o interesovanju drugih, mnogo većih klubova. Dva vezana poraza u gradskim derbijima primorala su Lokomotivu da razgovara sa Grofom.

"Lokomotiva ne pregovara sa nikim i ne traži trenera, jer će, još neko vrijeme ekipu voditi vršilac dužnosti glavnog trenera Vladimir Maminov", stoji u kontroverznom saopštenju Lokomotive.

Kontroverzno, pošto u njemu stoji kratak vremenski rok povjerenja Maminovu koji je ekipu vodio u dva ubjedljiva poraza, i to što je najbolnije, od gradskih rivala Spartaka i CSKA. “Željezničari” su otpustili trenera Jurija Krasnožana, pod optužbama da je svjesno izveo kombinovani tim u porazu od Anžija na svom terenu.

Maminov, očigledno i nije neko rješenje, pa nikoga ne čudi ponuda Grofu, koji insistira da on oformi cijeli stručni štab. Uostalom, Grof je prije tačno sedmicu viđen na prvenstvenom meču drugih timova Spartaka i Lokomotive.

Upravo je to bio "okidač" za Rostov, uz loše rezultate ekipe, pa je Bord direktora kluba sa Dona otpustio i drugog trenera ove sezone, Vladimira Ljutija, na čije mjesto je postavljen drugi pomoćnik, 38 - godišnji Andrej Talalajev.

Da je svjestan male vjerovatnoće da ponovo, kao u FK Moskvi, sarađuje sa svojim priujateljem Božovićem, generalni direktor Rostova Jurij Belous nije samo potvrdio imenovanjem Talalajeva. U tom smjeru bila je i njegova izjava da uz Božovića klub ima još nekoliko kandidata i da će klub donijeti odluku tokom ljetnje pauze...

Bonus video: