Šta sada sprema svemoćni Ronaldo?

Real dočekuje Juve u revanšu četvrtfinala nakon pobjede od 3:0 u Torinu, Bajern želi da odradi posao protiv Sevilje (prvi meč 2:1)
0 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Reuters
Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2018. 10:14h

Koliko god Juventus bio moćan, čini se da je došao momenat za oproštaj od Lige šampiona i bolno priznanje da će i ova sezona proći bez evropskog trofeja.

Prije šest dana u Torinu se vidjelo koliko Real Madrid uživa u utakmicama Lige šampiona i koliko zna da bude nemilosrdan kada mu protivnik uđe u ritam - dva gola Kristijana Ronalda, jedan makazicama kakav se ne viđa često, te pogodak Marsela donijeli su “kraljevskom klubu” ubjedljiv trijumf od 3:0.

Revanš bi zato trebalo da bude odrađivanje posla za aktuelnog prvaka Evrope, jer nijedan tim nikada nije nadoknadio minus od tri gola na svom terenu.

"Za nas nema izgubljene situacije, niti rezultata koji može da nas opusti i kažemo da smo već završili posao. Postao sam šampion u Juventusu i dobro znam kako razmišljaju ljudi u tom klubu. Prihvatam da je 3:0 velika prednost, ali imamo 90 minuta da je potvrdimo", rekao je trener Reala Zinedin Zidan.

Ronaldo juri Kasiljasa i Ćavija

Juve možda nije zaslužio da izgubi tako velikom razlikom, ali Real je imao ono što “stara dama” nije - raspoloženog Ronalda koji će večeras odigrati 150. utakmicu u Ligi šampiona. Samo su dvojica igrača odigrala više mečeva u elitnom evropskom takmičenju od Portugalca - Iker Kasiljas (167) i Ćavi Ernandes (151).

"Ronaldov doprinos je nemjerljiv i naravno da je napravio razliku. Takvih igrača nema mnogo na planeti, ali naša igra u Torinu nije bila savršena. Jesmo odigrali mirno i autoritativno, iako znam da možemo mnogo bolje", istakao je Zidan.

Real u revanš ulazi bez Serhija Ramosa koji će odraditi meč suspenzije.

"Na pola smo puta od polufinala, ali ovo će biti drugačija utakmica od one prve", dodao je francuski stručnjak.

Alegri: Nismo u situaciji da prijetimo

Juve je na dobrom putu da osvoji duplu krunu u Italiji, ali Evropa je nešto drugo. Svjestan je toga i trener Masimilijano Alegri.

"Kada izgubite rezultatom 3:0 kod kuće nemate pravo da prijetite pred revanš, pogotovo ako idete u goste velikanu kakav je Real. Protivnik je bio bolji u prvom duelu, ali moram da napomenem i da je naša igra u prvih 60 minuta bila bolja nego protiv Reala u Kardifu (finale Lige šampiona prošle godine), ali i Barselone s kojom smo se sastali u grupi. Ipak, rezultat je mjerilo, a on je surov po nas i čini da smo u veoma teškoj situaciji", rekao je Alegri, koji je s “bjankonerima” izgubio dva finala Lige šampiona.

Bajern zove navijače na slavlje

Bajern je u subotu osigurao šestu uzastopnu titulu u Bundesligi, a sada želi i šesto polufinale Lige šampiona u posljednjih sedam godina.

Bavarci protiv Sevilje brane pobjedu od 2:1 sa “Pishuana” koju su izvukli uz mnogo sreće.

"Naša prednost pred ovaj meč i ne znači mnogo. Jasno je da moramo da budemo pripravni, da odgovorimo na agresivnost protivnika koji dolazi da pobijedi. Mi se u Minhenu ne plašimo nikog i želimo da navijačima podarimo još jedan odličan meč i slavlje nakon osvojene titule", poručio je trener Jup Hajnkes.

Bajern je u septembru smijenio Karla Anćelotija, a po dolasku Hajnkesa je stiglo i sedam uastopnih trijumfa u Ligi šampiona.

Hajnkes je posljednji poraz u Ligi šampiona upisao 13. marta 2013. kada je sa Bajernom izgubio od Arsenala u revanšu osmine finala sa 2:0. Od tada do danas iskusni stručnjak je u seriji od 12 trijumfa u ovom takmičenju.

"Propustili smo šansu u prvom meču, nismo zaslužili da izgubimo. Možda nam se sada vrati, moramo da vjerujemo", istakao je Seviljin defanzivac Gabrijel Merkado.

Bonus video: