Roberto Karlos napustio utakmicu jer su ga gađali bananom

"Kazao sam našem asu da ne obraća pažnju jer je tako umobolnih navijača svega deset odsto, svi ostali navijaju za njega", kazao je trener Anžija, Gadži Gadžijev.
0 komentar(a)
Roberto Karlos, Foto: Reuters
Roberto Karlos, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.06.2011. 20:39h

Proslavljeni fudbalski as, i po mnogima najbolji lijevi bek svih vremena, Brazilac Roberto Karlos je u sudijskoj nadoknadi napustio je utakmicu svojeg Anžija na gostovanju Krilima sovjetov u Samari.

Protestnom odlasku sjajnog igrača u svlačionicu prethodilo je gađanje bananom iz dijela domaće publike, pri rezultatu 3:0 za tim Roberta Karlosa. Anži više nije imao prava na zamjenu, ali zasigurno niko neće zamjeriti Brazilcu na tom gestu, pošto se na svim fudbalskim stadionima širom svijeta gađanje bananom smatra rasističkom uvredom.

"Ta bačena banana je potpuno pokvarila našu radost zbog važne pobjede. Postupak prema Karlosu ostavlja gorak ukus u ustima i mora se reagovati odmah. Kazao sam našem asu da ne obraća pažnju jer je tako umobolnih navijača svega deset odsto, svi ostali navijaju za njega", kazao je trener Anžija, Gadži Gadžijev.

A dolazak Roberta Karlosa u Rusiju početkom ove sezone izazvao je pravu buru oduševljenja, pošto je riječ o igraču koji je osvojio sve u bogatoj karijeri. I slavni Brazilac se odužio sjajnim igrama i prije svega ponašanjem, nakon što mu je već u 2. kolu sličnu epizodu sa bananom priredio i neki od navijača Zenita. Huligan nikada nije uhvaćenm, a kazna za Zenit bila je 300 hiljada rubalja. Roberto Karlos tada, tom ružnom gestu nije pridavao važnost, pa je takvim reagovanjem pobrao simpatije širom Rusije. Ipak, kap je u Samari izgleda prelila čašu...

Bonus video: