Čelebić podnio ostavku, Mijajlović novi predsjednik

Novi predsjednik Upravnog odbora, kako je kazao sam Čelebić, biće potpredsjednik Opštine Dragan Mijajlović.
266 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 21:59h

Doskorašnji predsjednik Fudbalskog kluba Budućnost Tomislav Čelebić podnio je večeras ostavku na tu funkciju.

Gostujući u emisiji Televizije IN, Čelebić je kazao da odlazi iz "ličnih, profesionalnih i familijarnih razloga".

"Ti razlozi nisu vezani za glavni grad, niti za gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu".

Čelebić je takođe kazao da od završetka prošle sezone njegov ostanak "uopšte nije dovođen u pitanje" na nekoliko sastanaka najužeg rukovodstva kluba, ali da odlazi iz ličnih razloga.

"Više neću biti predsjednik Upravnog odbora, niti ću biti član Upravnog odbora. Ali, spreman sam da dam podršku i da i dalje doprinesem kvalitetnom funkcionisanju kluba".

Čelebić je, kako je rekao, demantovao "sve novinske natpise koji su se pojavljivali minulih dana", iako su mediju, uključujući i "Vijesti", pisali o njegovom odlasku.

Doskorašnji predsjednik Upravnog odbora imenovao je i nasljednika - na čelu Uprave Budućnosti u narednom periodu biće Dragan Mijajlović, aktuelni zamjenik gradonačelnika Podgorice.

Mijajlović je jedan od kadrova glavnog grada i njegovo ime iskočilo je u prvi plan nakon što je više ljudi odbilo da naslijedi Čelebića. Mjesto predsjednika Upravnog odbora u više navrata je nuđeno građevinskom biznismenu Blagoti-Baći Radoviću, a kako saznaju "Vijesti", predsjednik Skupštine kluba Miomir Mugoša je u ponedjeljak veče do kasnih sati u hotelu "Podgorica" bezuspješno ubjeđivao vlasnika "Atlas grupe" Duška Kneževića da preuzme užarenu fotelju.

Čelebić je došao na čelo kluba u junu 2009. godine. Budućnost od tada ne samo da nije osvojila trofej, već je izgubila i navijače, koji već 15 mjeseci ne dolaze na stadion tražeći Čelebićevu bezuslovnu ostavku. Čelebić je zbog sukoba sa navijačima dugo bio meta verbalnih napadača navijača, "varvari" su cijeli grad ispisali porukama na njegov račun.

Odlaskom Čelebića, ova histerija će konačno prestati, a navijači će se od aprila 2010. godine napokon vratiti na stadion. Ako ne danas u prijateljskom meču protiv Vlaznije, onda definitivno na prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Fljamurtarija pod Goricom naredne srijede.

Mlađi Mugoša "pogurao" Čelebićev odlazak

Marko Mugoša, mlađi sin gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, jedan je od najzaslužnijih za odlazak Tomislava Čelebića sa čela Budućnosti, čak je i njegova uloga, vjerovali ili ne, bila ključna u cijelom procesu.

Dok su "varvari" sa bine u centru grada prilikom aprilskog protesta poručivali da je njihova naredna meta gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Marko stajao je u masi, sa istim tim "varvarima"!

Iako je njegov otac, dok su tribine zjapile prazne, više od godinu držao Čelebića na čelu kluba, mlađi Mugoša se saosjećao sa navijačima i nije išao na stadion, čak je na obali Morače zajedno sa "varvarima" odgledao na video bimu prošlogodišnje finale Kupa, stavljajući im i na taj način do znanja na čijoj je strani.

Galerija

Bonus video: