Velika Britanija prvi put poslije Rima

Prema informacijama agencije AFP, mušku i žensku fudbalsku reprezenatciju činiće sportisti iz Engleske, Škotske, Velsa i Sjeverne Irske.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 19:17h

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, prvi put od Rima 1960. godine kada je Jugoslavija osvojila zlato, postignuta je saglasnost nastupa fudbalskih reprezentacija Velike Britanije.

Prema informacijama agencije AFP, mušku i žensku fudbalsku reprezentaciju činiće sportisti iz Engleske, Škotske, Velsa i Sjeverne Irske. Olimpijski komitet Ujedinjenog kraljevstva, naložio je selektorima četiri fudbalska saveza da dostave spiskove igrača i igračica za koje smatraju da treba da nastupe na OI, a za godinu će sa tih spiskova biti oformljeni konačni sastavi muške i ženske fudbalske selekcije.

Fudbalska rukovodstva Škotske, Velsa i Sjeverne Irske su se dugo godina protivili zajedničkoj selekciji pod zastavom Velike Brtitanije, kako ne bi izgubili stečena prava u Fifi. Međutim, Britanski olimpijski komitet je saopštio da sporazum o zajedničkom nastupu ne obavezuje igrače da i nakon Londona 2012. godine nastupaju za zajednički tim.

Bonus video: