Argentina bolja od Albanije u prijateljskom meču

Argentina savladala Albaniju sa 4:0 golovima Lavecija, Mesija, Serhia Aguera i Teveza
0 komentar(a)
mesi, Foto: Beta/AP
mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2011. 08:29h

Leo Mesi asistirao je dva puta i jednom pogodio mrežu u pobjedi Argentine nad Albanijom (4:0), u jednoj od brojnih provjera uoči predstojeće Kopa Amerika.

Meč je igran na stadionu "Monumental" u Buenos Ajresu, a kapiten "gaučosa" Havijeri Zaneti odigrao je rekordni 140. meč za reprezentaciju.

"Mesi je odigrao veliku utakmicu, pogađao je i asistirao", prokomentarisao je selektor Argentine Serhio Batista nakon meča.

Mreža golmana Albanije Bećaja zatresla se već nakon 5. minuta igre, kada je Mesi spojio sa golom Ezekjela Lavecija, a napadač Napolija pretvorio šansu u pogodak. Dva fudbalera zamijenili su uloge u 43. minutu - Laveci je bio asistent, a Mesi strijelac.

"Tim je igrao dobro. U suštini nije bilo lako, jer se protivnik čvrsto branio i nije bio previše zainteresovan da ide u napad. Ipak, zadovoljan sam jer smo demonstrirali sve što smo vježbali na treninzima", dodao je Batista.

Mesi je u 74. minutu spojio sa golom i Serhija Aguera, koji nije pogriješio za 3:0. Napadač Atletiko Madrida našao se potom u ulozi asistenta, a strijelac je bio - Karlos Tevez, fudbaler koji je bio u žestokoj svađi sa selektorom prije samo 30 dana. Ipak, prihvatio je Batistin naknadni poziv...

"Nije bio toliko težak meč kakvi nas čekaju na turniru, ali bila je korisna provjera", kazao je Tevez.

Argentina je domaćin Kopa Amerika, koji se igra od 1. do 24. jula. "Gaučosi" očajnički traže trofej koji nisu osvojili još od 1993. godine.

Bonus video: