Vuković: Pomoći ću da se titula vrati na „Poljud”

\\"Vjerujem da ću nastaviti da pružam dobre partije i postižem golove onako kako sam činio i u dresu Budućnosti\\" kazao je Vuković.
0 komentar(a)
GIGA, Foto: Savo Prelević
GIGA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2011. 21:16h

Sada već bivši kapiten Budućnosti Ivan Vuković danas je u društvu menadžera Igora Gluščevića otputovao na “Poljud”, a večeras oko 22 časa potpisao trogodišnji ugovor sa Hajdukom, koji bi u srijedu trebalo samo da se ozvaniči. Vuković bi sjutra trebalo da otputuje sa novim saigračima na pripreme na Kupres.

I Budućnost je veoma dobro prošla - "plavima" će pripasti 725 hiljada eura (dio sada, ostatak do kraja godine), dok će Vuković dobijati 200 hiljada godišnje, uz mogućnost bonusa.

"Stvarno sam prezadovoljan, ovo je strašna prilika da se pokažem na još većem nivou. Hajduk je veliki klub, koji ima najbolje navijače na Balkanu. Vjerujem da ću nastaviti da pružam dobre partije i postižem golove onako kako sam činio i u dresu Budućnosti" kazao je Vuković.

Novi napadač Hajduka se u posljednje tri sezone konstantno preporučivao golovima - Vuković je postigao impresivnih 57 pogodaka u Crnogorskoj ligi, a dva puta je zvanično bio najbolji igrač domaćeg šampionata. U posljednjoj sezoni bio je i prvi strijelac lige (postigao 20 golova).

U novom klubu, koji je bio gigant i u nekadašnjoj Jugoslaviji, i konkurencija je mnogo veća...

"Sigurno da je sve na većem nivou. Konkurencija je jaka, ali iskreno - to mi godi. Ekipa je jaka, želimo da se borimo za prvo mjesto. Vjerujem da će Hajduk nakon duže vremena doći do trofeja i da ću i ja pomoći u tome" rekao je Vuković.

Splićani sa puno ambicija iščekuju narednu sezonu, a na “Poljud” je nedavno stigao i novi trener, nekadašnji bugarski reprezentativac Krasimir Balakov.

"Ovo je za mene definitivno novi početak, a nadam se da će isto biti i za Hajduk. Kao što rekoh, klub odavno nije bio prvi, nadam se da će se to promijeniti. Vjerujem, dakle, da ću opravdati povjerenje" dodao je 24-godišnji napadač.

U Splitu je 23. jula istinski spektakl - na "Poljudu" će povodom proslave 100. godišnjice kluba, gostovati Barselona.

"Šta da kažem? Barselona je najjači mogući sastav, sa svim zvijezdama - Mesijem, Ćavijem, Pujolom, Viljom i ostalima. Niko se nije naigrao protiv Barselone, ali sportski je da se nadamo da možemo da napravimo dobar rezultat" ističe Vuković.

Hvala svima iz Budućnosti

Vuković je ostvario fenomenalan učinak u dresu Budućnosti, ali su “plavo-bijeli” i u posljednjoj sezoni ostali bez trofeja...

"Budućnost mi je pružila sve, na čelu sa predsjednikom Tomislavom Čelebićem i sportskim direktorom Nebojšom Jovovićem klub mi je pružio mnogo toga dobrog. Zahvalan sam i treneru Saši Petroviću, koji je dosta doprinio da se vratim u Budućnost, pošto sam bio otišao iz kluba. Zahvalan sam i mojim doskorašnjim saigračima, bez njih ne bih uspio da napravim sve ovo. Nadam se da sam se ovim transferom odužio Budućnosti, te da sam opravdao novac koji je uložen u mene. Vjerujem da će klub sada još bolje funkcionisati, te da sam ovim transferom otvorio vrata i ostalim igračima Budućnosti" kazao je Vuković.

Bonus video: