Niko ne voli daleka putovanja

Četiri crnogorska kluba u istoj “postavi” ali u drugačijem aranžmanu u odnosu na lani (Mogren, Rudar, Budućnost i Zeta), iščekuju žrijeb
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2011. 19:56h

Ove sezone Mogren kao aktuelni šampion igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, samo što naš predstavnik sada kreće od drugog kola...

"Ne bih volio da dobijemo Litvanca (Ekranas), ili Gruzijca (Zestafoni), što zbog teškog putovanja, a moguće i teških protivnika. Na Istoku Evrope su u mnogim ligama prvenstva u toku, što je takođe otežavajući faktor. No što bi se reklo - ko god dođe, “ja sam mu naredan” - poslužio se trener Mogrena Branislav Milačić i Njegoševim stihom.

Budvani su prije dvije godine u pretkolu sa lakoćom eliminisali malteški Hibernians, ali su potom pretrpjeli debakl u sudaru sa Kopenhagenom (poraženi sa 12:0 u dvomeču). “Žuti” sada neće imati protivnika za zagrijavanje...

Rudar kao aktuelni osvajač Kupa počinje evropsku priču u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok vicešampion Budućnost i četvrtoplasirana Zeta kreću od prvog kola u istom takmičenju.

"Prva varijanta je da nam suparnik bude neki slabiji ili tim približno našeg nivoa, pa da se upustimo u ravnopravnu borbu za prolaz u naredni krug, a druga je da nas zapadne recimo Fulam ili neko tog ranga, pa ako ispadamo, da bar znamo od koga smo ispali. Najmanje bih volio rivala iz bivših sovjetskih republika" kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

Budućnost je u grupi povlaštenih timova u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa bi “plavo-bijeli” uz malo sreće mogli i odlično da prođu. A to podrazumijeva da bi mogli da dobiju i najpoželjnije rivale, odnosno predstavnike San Marina, Andore, Farskih ostrva, Luksemburga...

"Puno zavisi od žrijeba, bilo bi dobro da nam prvi rival bude lakši, ali sam u svakom slučaju optimista. Od kada se bavim ovim poslom nisam trenirao ekipu koja je toliko poletna i željna uspjeha" kazao je Saša Petrović, trener Budućnosti.

I ekipa iz Golubovaca kreće od prvog kola, ali je za razliku od Budućnosti u grupi nepovlaštenih timova na žrijebu. A lista potencijalnih rivala kreće se od najjačeg i najatraktivnijeg (engleskog Fulama), pa do najprihvatljivijeg (Birkirkara, Malta). A među mogućim protivnicima su i ekipe iz okruženja, među kojima i bosansko-hercegovački Široki Brijeg, koji je bio rival Zete na debiju na međunarodnoj sceni 2005. godine.

"Koga god da izvučemo, biće nam veoma teško. Ekipa se osipa, a još ne znamo ko će nam sve otići. Cilj je, međutim, da odigramo kvalitetno i pokušamo da prođemo prvo kolo" ističe Dejan Vukićević, trener Zete.

Žrijeb počinje u 12 časova.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: