Radojičić: Samo ne rival iz bivših sovjetskih republika

"Em je daleko, em nisu toliko atraktivni, a posjeduju veliki kvalitet, s obzirom da se na tim prostorima sve više ulaže u fudbal“, kaže strateg pljevaljskog prvoligaša.
0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Boris Pejović
Pljevlja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.06.2011. 15:10h

U Rudaru nemaju nekih posebnih želja uoči sjutrašnjeg žrijeba u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Možda se jedina odnosi na kilometražu, odnosno na udaljenost destinacije potencijalnog suparnika. Voljeli bi, kako kažu, da rival bude negdje iz okruženja, i zbog puta, ali i zbog finansijske uštede. Kako god, kuglice će učiniti svoje, pa se ni trener Dragan Radojičić previše ne opterećuje. Važnije mu je, ističe, da dobro pripremi ekipu i da ona, i psihički i fizički, spremna dočeka evropska i kasnija domaća iskušenja.

„Naravno, učinićemo sve, koga god izvučemo, da se predstavimo u pravom svijetlu i da pokažemo da se u Pljevljima i Crnoj Gori igra dobar fudbal. E sad, postoje dvije varijante, a ja bih u obje bio zadovoljan. Prva je da nam suparnik bude neki slabiji, ili tim približno našeg nivoa, pa da se upustimo u ravnopravnu borbu za prolaz u naredni krug, a druga je da nas zapadne, recimo Fulam ili neko tog ranga, pa ako ispadamo, da bar znamo od koga smo ispali. Najmanje bih volio rivala iz bivših sovjetskih republika. Em je daleko, em nisu toliko atraktivni, a posjeduju veliki kvalitet, s obzirom da se na tim prostorima sve više ulaže u fudbal. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo se u narednih 25 dana dobro pripremiti, a sjutrašnje izvlačenje parova čekam sasvim opušteno“, kaže strateg pljevaljskog prvoligaša.

Bonus video: