Sančez sjutra potpisuje za Barselonu?

Dozvolu za odlazak u Barselonu dao je i selektor Čilea Klaudio Borhi, koji želi da igrač riješi pitanje novog kluba kako bi 100 odsto bio koncentrisan na mečeve Kopa Amerike, koja počinje 1. jula u Argentini
0 komentar(a)
Aleksis Sančez, Foto: REUTERS
Aleksis Sančez, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.06.2011. 10:00h

Aleksis Sančez će biti novi član Barselone! Nekoliko medija u Čileu je javilo da će napadač Udineze u ponedjeljak doputovati iz domovine u Barselonu na ljekarske preglede i da će potpisati ugovor.

Dozvolu za odlazak u Barselonu dao je i selektor Čilea Klaudio Borhi, koji želi da igrač riješi pitanje novog kluba kako bi 100 odsto bio koncentrisan na mečeve Kopa Amerike, koja počinje 1. jula u Argentini.

Sančez je vagao između Mančester sitija, Mančester junajteda i Barselone i u četvrtak je definitivno odlučio da prihvati ponudu evropskog šampiona.

Veliki udio u ovoj odluci ima i Sančezov veliki prijatelj Umberto Suazo, sa kojim je napadač Udinezea bio na večeri kada je i pala odluka o nastavku karijere.

Zbog toga je Barselona morala da poveća ponudu Udinezeo sa 25 na 28 miliona eura, jer su dva tima iz Mančestera nudila dva miliona više italijanskom timu.

Sančez je u Udineze stigao 2006. godine iz čileanskog kluba Kobreloa, ali odmah nije dobio šansu.

Bio je na pozajmicama u Kolu Kolu i River Plati, a tek se u protekloj sezoni ustalio u najbolji tim.

Za Udineze je odigrao 94 meča i dao je 20 golova.

Bonus video: